Mountainbiker Henk Verdonk jr. terug van weggeweest

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk jr. uit Egmond aan den Hoef heeft met voorsprong de winst binnengehaald van de wekelijkse tijdrit bij KPB. Na een week zonder tijdrit door de overvloedige sneeuwval kon vorige week donderdag weer worden gereden tegen de klok. De omstandigheden op sportcomplex De Cloppenbergh waren echter niet ideaal.

Er was sprake van druilerige neerslag met een door de dooi ietwat zompige ondergrond. Hierdoor lagen verbeteringen in de recordtijden niet binnen handbereik. Henk Verdonk jr. was door de ziekte van Pfeiffer lange tijd uit de roulatie, hij moest daarom zijn goede gevoel weer proberen terug te vinden. De vorige editie gebruikte Verdonk jr. blijkbaar als opwarmertje, waarbij al gezien kon worden dat hij op de weg terug was. Ditmaal straalde de positieve agressie er van af. Verdonk jr. reed met een wapperend, tijdens de race opengegooid shirt, als gevolg van de door hem niet verwachte plotselinge warmte, de sterren van de hemel.

Dave van Kuilenburg uit Heiloo moest ruim driekwart minuut toegeven. Laatstgenoemde kon daarbij echter als excuus de thuissituatie (zwangere vrouw en drukke, energievretende werkzaamheden) aanvoeren. Hij is ervan overtuigd dat als hij weer in een rustiger vaarwater komt, de jury hem weer kan opschrijven voor een spetterende winst. Sem Beentjes, de opkomende jongeman uit Limmen, moest na een overtuigende zege in de laatste editie, nu genoegen nemen met de laagste plek op het podium. Verwacht wordt echter dat hij, onder de hoede van zijn begeleiding en gedoseerde trainingsarbeid, nog tot grote hoogte zal stijgen.

Uitslag:

1. Henk Verdonk jr., Egmond aan den Hoef (52.21 min); 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo (53.09 min); 3. Sem Beentjes, Limmen (54.01 min); 4. Bob Scholten, Akersloot (57.43 min); 5. Koen Konst, Castricum (58.20 min); 6. Gerrit Jansen, Schagen (60.54 min); 7. Alex Hageman, Limmen (66.21 min).