Mountainbiker Bob Scholten niet te remmen

Akersloot – Bob Scholten heeft als thuisrijder donderdagavond met een verbluffende tijd de wekelijkse tijdrit in zijn woonplaats weten te winnen. Dat Hemelvaartsdag voor sommigen een reden was om thuis te blijven en voor anderen een gelegenheid juist een poging te doen hoger te eindigen bleek na afloop in de uitslag. Het weer was de renners gunstig gestemd en wellicht heeft Hemelvaart de deelnemers ietwat lichtvoetig gemaakt, want het regende persoonlijke records.

Het cijfer 7

De als eerste vertrokken Bob Scholten had in het begin nog de druk van Koen Konst uit Castricum te weerstaan, maar gaandeweg de tien omlopen pakte de jonge Scholten, inmiddels ook actief bij wielervereniging BRC Kennemerland, per ronde een handvol seconden op zijn directe belager Konst.  Om de progressie van de afgelopen drie weken te zien: zijn tijden gingen van 51.57 minuut naar 51.47 tot dit keer 50.57 minuut, waaruit waar te nemen valt dat Bob iets heeft met het cijfer 7. De winnende Bob Scholten, soms nog met open wapperend shirt, dat normaal van te voren wordt uit gedaan, zit als gegoten op zijn mountainbike en begeeft zich als een volleerd evenwichtskunstenaar over het technische parcours zonder ook maar enige inspanningskenmerken aan en op zijn lichaam te kunnen waarnemen.

De grootste stijging in het snelheidsklassement van de Kids and Parents Bikeschool (KPB) kwam op naam van Alex Hageman uit Limmen. Hij presteerde het om maar liefst ruim drie minuten van zijn tot dan toe snelste tijd af te rijden. Het steeds weer terugkerende duel tussen vader en zoon Jansen uit Schagen, respectievelijk Gerrit en Koen, meestal in het voordeel van vader beslecht, leverde deze avond een winst op van 37 seconden in het voordeel van Koen.

Uitslag:

1. Bob Scholten, Akersloot (50.57 mi);n 2. Koen Konst, Castricum (51.38 min); 3. Peter Dekker, Egmond aan Zee (52.17 min); 4. Alex Hageman, Limmen (54.55 min); 5. Koen Jansen, Schagen (55.01 min); 6. Gerrit Jansen, Schagen (55.38 min); 7. Jimmy van Huizen, Egmond aan Zee (58.36 min); 8. Jeroen Herman, Egmond aan Zee (59.10 min).