Mountainbiker Ben Visser heeft tuk

Akersloot – Mountainbiker Ben Visser uit Heiloo is de winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavondtijdrit verreden op het parcours van sportcomplex De Cloppenburgh. Waar het in de top meestal draait om de bekende namen, waren het nu door hun afwezigheid eens andere renners die zich in de kijker konden rijden. Kijkend naar de deelnemerslijst zouden de jonkies dit keer wel eens op het eerste plan kunnen verschijnen. Door het gunstige weer leek het na enkele omlopen wel een regen te gaan worden van persoonlijke records teneinde een plekje te stijgen in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement.

Persoonlijk record verbeterd

Zo’n storm ging het toch uiteindelijk niet lopen, omdat bleek dat ze hun tijden van even boven de vijf minuten toch niet konden vasthouden en daardoor, zoals later zou blijken, te lang in het rood gereden hadden en daarvan de zure vruchten moesten plukken. Alleen Gerrit Jansen uit Schagen wist een handvol tellen van zijn beste tijd af te snoepen. Koen Konst uit Castricum wist het zelfs voor elkaar te krijgen zich met precies twee minuten te verbeteren. Voor zover bekend was niemand dat nog gelukt. En dan nog de jeugd, normaal de smaakmakers van de avond, maar ze lieten het deze avond afweten. Alleen mag voor Wout Bakker uit Heiloo, toch knap tweede, een uitzondering gemaakt worden, want hij zou het Ben Visser nog heel moeilijk gemaakt hebben, als hij zich die middag niet had ingezet voor een studieproject voor zijn broer, waarbij Bakkertje anderhalf uur actief moest zijn op de mountainbike en daarna nog als automonteur aan het werk ging.

Sem Beentjes uit Limmen leek, naar zijn aanvangsronden kijkend, af te stevenen naar een toptijd, maar door het snel oplopen van die tijden was het half koers gedaan met de koopman en stapte hij ontredderd en emotioneel af. Ook voor Bob Scholten uit Akersloot liep de avond niet voorspoedig, doordat hij in de derde omloop een bocht miste, viel, niet meer in zijn ritme kwam en het ook na vijf ronden voor gezien hield.

Uitslag:

1. Ben Visser, Heiloo (51.32 min); 2. Wout Bakker, Heiloo (52.12 min); 3. Koen Konst, Castricum (52.28 min, PR); 4. Gerrit Jansen, Schagen (56.42 min, PR); 5. Koen Jansen, Schagen (57.42 min); 6. Emiel Prins, Egmond aan Zee (58.50 min); 7. Jako Langeveld, Akersloot (63.25 min).