Mountainbiker Alwin Hes op de weg terug

Akersloot – Mountainbiker Alwin Hes uit Bakkum is de eerste winnaar geworden in de nieuwe reeks van dertien wedstrijden om de OIT Mountainbike Cup. De onderbezetting tijdens deze koers had te maken met de volgende ochtend te rijden ‘5 van Schoorl’, waaraan de meest talentvolle mountainbikers uit de regio meedoen. Voor de andere renners de kans een voorschot te nemen op punten voor het regelmatigheidsklassement.

Sportpark De Cloppenburch was het druilerige decor waarin Alwin Hes vooraf als grote favoriet werd bestempeld.  Na een lange periode van sukkelen na een knieoperatie, met soms een verbetering en vervolgens weer een terugslag, is Hes hopelijk weer op de weg terug naar zijn oude niveau. Voorheen stond hij goed zijn mannetje tussen de toppers. Ook Yvonne Zomerdijk drukte deze avond, in de nasleep van een operatie, weer haar neus aan het venster. De uitkomst van deze avond was dat bijna alle deelnemers op het podium zouden belanden, waarbij er één buiten de boot moest vallen.

Dit probleem loste zich vanzelf op door de geheimzinnige lekke band van Alex Hageman. Alleen de volgorde op het podium moest nog bepaald worden. De positie van Alwin Hes stond buiten de vraagstelling door ruim als eerste te eindigen. Barry Schrama wist zich na de start een aantal ronden op de tweede stek te concentreren met Yvonne Zomerdijk op afstand. Nadat zij zich in de loop van de strijd in het wiel van Schrama had vastgebeten, vond Zomerdijk het tijd worden haar talenten te testen. Hierop had Barry Schrama geen antwoord, voor hem restte de onderste trede van het podium.

Uitslag:

1. Alwin Hes, Bakkum; 2. Yvonne Zomerdijk, Limmen; 3. Barry Schrama, Akersloot.