Mooie winst Cor Stroet bij WIK

Castricum – Na zijn matige start van een week eerder was Cor Stroet er op gebrand om in de twaalfde speelronde van de competitie libre bij biljartvereniging WIK een goed resultaat neer te zetten. Zijn tegenstander Rolf Greshof liet vanaf het begin van de partij zien dat ook hij wat recht te zetten had. Na de bliksemstart van Rolf zakte diens scoringsdrift in, terwijl Cor juist de speelballen onder controle kreeg en met mooie series naar de finish snelde. De winst was voor hem met 132 wedstrijdpunten terwijl Rolf toch boven zijn moyenne eindigde met 102 punten.

De partij tussen Joop van der Wijst en Frans Lute kwam pas laat op gang voor beide spelers. Joop was iets sterker, terwijl Frans niet zijn normale spel kon laten zien. Joop pakte de winst met een stijgingspercentage van 27% terwijl Frans niet aan zijn benodigde aantal caramboles kwam, ondanks twee series van 7 caramboles en één van 10 in de laatste zes beurten. De partij tussen Kees Baars en Piet Zonneveld was weer een demonstratie van de klasse van Kees. Piet kon niet in de buurt komen van zijn normale vorm en moest zijn meerdere erkennen in de meester. Met twee series van 16 en een serie van 17 en 23 caramboles, was voor Kees de basis gelegd voor een uitstekend resultaat, met een stijgingspercentage van 17%.

Hein Kitsz stopt

Voor Jürgen Bolten werden de twee partijen, die voor hem op het programma stonden, omgezet in winst en beide boven zijn vastgesteld gemiddelde. De eerste partij tegen Aad de Vries resulteerde in een stijgingspercentage van 5% en in zijn tweede partij tegen Rien Emmerik kwam hij zelfs tot 12%. Ook Ferry van Gennip kwam in zijn partij tegen Ad Kempers met een prima resultaat, dat pas laat in de partij tot stand kwam. Met de winst en een stijgingspercentage van 12% was Ferry meer dan content. Helaas heeft Hein Kitsz, na 22 jaar lid te zijn geweest van WIK, moeten besluiten dat hij door lichamelijke ongemakken niet meer kan deelnemen aan zijn geliefde biljartsport. De afgelopen weken hebben hem duidelijk gemaakt dat het niet meer lukt.

Stand:

1. Peter Ent met 1255 punten, 2. Joop van der Wijst met 1207 punten en 3. Ad Kempers met 1202 punten maar 2 partijen minder gespeeld.

(Foto: Daniel Kirsch via Pixabay)