Montessorischool en Forte Kinderopvang samen verhuisd

Castricum – De Montessorischool Castricum start na de zomervakantie in haar nieuwe gebouw aan de Sokkerwei. Ook de buitenschoolse opvang en de Peuterklas van de Montessori zijn meeverhuisd naar het nieuwe gebouw, zodat onderwijs en opvang onder één dak blijven. Het gebouw aan de Sokkerwei kwam vrij voor de Montessorischool, een bijzondere locatie want het cirkelvormige pand is de eerste duurzaam gebouwde school van Nederland. Ook is de Montessorischool op deze plek meer centraal gevestigd.

Tijdens de zomervakantie is hard gewerkt om de school aan te passen aan de wensen van de Montessorischool en Forte Kinderopvang. Het resultaat is een mooie nieuwe plek, waar de kinderen vanaf dinsdag 18 augustus feestelijk hun intrek gaan nemen. Die ochtend zullen ze vanaf het oude schoolgebouw aan de Koekoeksbloem in optocht naar de nieuwe locatie aan de Sokkerwei lopen. Kunstenaars Mark Weemen en Inge Roseboom hebben de afgelopen zes weken met alle kinderen van de Montessorischool samengewerkt aan het voorbereiden van de optocht. In deze optocht verhuizen de kinderen letterlijk en figuurlijk van de ene plek naar de andere en nemen van alles mee; vlaggen, planten, klimrekken, herinneringen, geluiden en al het andere wat dierbaar is komt voorbij. Alle objecten die gemaakt zijn door de kinderen, zijn vastgelegd op een film, die na afloop van de parade vertoond wordt op de nieuwe locatie.

Festiviteiten rondom de verhuizing

Op woensdag 19 augustus wordt de school op een spectaculaire manier feestelijk geopend. De kinderen krijgen dan eerst een scienceshow te zien en kunnen in samenwerking met de organisatie Mad Science allerlei proefjes doen en workshops volgen. Forte Kinderopvang zorgt op dinsdag 18 en donderdag 20 augustus voor een innovatieve workshop voor de kinderen van Peuterklas Montessori van de Springlab Beweegvloer, die bewegen, ontdekken, sociale interactie en leren combineert. Voor de kinderen van BSO Montessori komt de Forte Game Bus op visite. Bij deze nieuwe Forte Bus worden gamen, sporten en (computer)techniek op een bijzondere manier gecombineerd.

Volledig aanbod onder één dak

Naast de Montessorischool zijn ook de BSO en de Peuterklas Montessori van Forte Kinderopvang naar de nieuwe locatie verhuisd. De al in hetzelfde pand gevestigde BSO De Boomhut blijft daarnaast gewoon bestaan en op zijn eigen plek. Tot slot is er onlangs ook nog een nieuw kinderdagverblijf van Forte Kinderopvang onder hetzelfde dak gestart: kinderdagverblijf De Speelboom. Dit is uniek in Castricum: een volledig aanbod voor kinderen van 0 tot 12 jaar onder één dak.

Kinderen leren het zelf te doen

De Montessorischool richt zich ook op de nieuwe locatie op onderwijs aan kinderen binnen de gedachte van Maria Montessori: Kinderen leren door het zelf te doen – en nog eens te doen als het mislukt. Daar krijgen ze zelfvertrouwen van; zelfvertrouwen dat nodig is om uitdagingen van later beter het hoofd te bieden. Het zijn kinderen die creatieve oplossingen voor problemen kunnen vinden omdat ze dat probleem van meerdere kanten kunnen bekijken. Breed ontwikkelde, initiatiefrijke, wereldwijze kinderen die zichzelf uitstekend kunnen redden.

De Peuterklas Montessori voor peuters van 2,5 tot 4 speelt hier ook op in. Binnen dit unieke concept nemen de peuters dagelijks deel aan activiteiten van de school. Ze hebben hun eigen pedagogisch medewerkster die ze begeleidt in het speciaal op hen afgestemde Montessori lesmateriaal. Ook de kinderen van 4 tot 12 jaar hebben een eigen plekje in het nieuwe gebouw. Bij BSO Montessori worden ze voor- en na school en tijdens vakanties opgevangen. Hier kunnen de kinderen heerlijk met hun vriendjes spelen en ontspannen, waarbij ze kunnen kiezen uit een rijk aanbod aan activiteiten dat prikkelt en inspireert en hun talenten laat groeien.

Meer informatie

Meer informatie over de Montessorischool is op www.moncas.nl te vinden. Voor meer informatie over de opvang bij de BSO & Peuterklas Montessori, kinderdagverblijf De Speelboom of BSO De Boomhut kan men op www.fortekinderopvang.nl terecht. Op zowel de school als de opvang zijn nog plaatsen vrij.