Montessorikinderen kiezen voor het klimaat

Castricum – De kinderen uit groep 3, 4 en 5 van Montessorischool Castricum werken zes weken aan een project over bewust omgaan met het klimaat en een betere zorg voor de wereld. De leerlingen leren onder andere over de opbrengsten van zonnepanelen, afval scheiden en de plasticsoep. Verschillende vakken, zoals rekenen, taal en wereldoriëntatie, worden geïntegreerd aangeboden binnen het thema ‘zorg voor de wereld’.

Stagejuf Roos heeft het project bedacht en ontwikkeld in het kader van haar opleiding. Ze legt uit dat het perfect past bij deze school. ,,De school stimuleert kinderen zich te ontwikkelen tot wereldwijze jongens en meisjes die tot goede oplossingen voor problemen kunnen komen. We leren kinderen een probleem van meerdere kanten te bekijken. Montessorionderwijs biedt daarmee een stevige basis voor een succesvolle toekomst in deze maatschappij.’’

Samenwerken

Wat is het leukst aan het project? Roos: ,,Het leukste aan dit project vind ik dat de leerlingen echt samen moeten werken en dat is ook de kracht van dit onderwijs.’’ De kinderen vinden het ook vanzelfsprekend dat grote mensen kiezen voor eerlijke oplossingen die niet ten koste gaan van volgende generaties. Daarom zijn ze blij dat de gemeente zijn best doet afval te scheiden en actie onderneemt op het gebied van energiebesparing.

Open dag op 16 juni

Wilt u meer weten over het Montessorionderwijs in Castricum of dit duurzaamheidsproject? U kunt zich via www.moncas.nl aanmelden voor de open dag op 16 juni.

Op de foto:
Jent, Janna, Sarah en Pelle bij de zonnepanelen op het dak van de school. (Foto: aangeleverd)