Moeilijke voorbereiding Meervogels ’31

Akersloot – Onder de nieuwe hoofdtrainer Raymond Huisman rolt ook in Akersloot de bal al weer ruim anderhalve maand. In deze voorbereidingstijd probeert de Zaankanter zijn ideeën over het mooie voetbalspelletje op de groep over te brengen en tegelijkertijd de selectie conditioneel op peil te krijgen. Dat dit op amateurniveau lastig is, mag duidelijk zijn: vakanties en blessures zijn hinderlijke onderbrekingen in deze en zo schippert de selectie door de maanden augustus en september heen.

Door Nico Adrichem, Meervogels ‘31

Ondertussen tikt de tijd door en nadert de eerste pot voor ‘het echie’. Een ander probleem dreigt toch wel de kwantiteit van de selectie te worden; we moeten hopen gevrijwaard te blijven van veel verdere blessures en schorsingen. De afgelopen tijd heeft geleerd dat het tweede elftal van coach Gerrit Beentjes dan stevig in de problemen komt. Zo hebben zij als team een nauwelijks serieus te noemen voorbereiding gekend. Hopelijk kunnen net op tijd de meeste spelers weer aansluiting vinden in het wedstrijdprogramma van de komende weken.

Hoe zag de voorbereiding op deze competitie er qua resultaten uit? We mogen rustig stellen dat de uitslagen niet om over naar huis te schrijven waren. Oefennederlagen tegen 1e-klassers VIOS W en Velsen, een CAL-cup met een winstpartij, een gelijkspel en een nederlaag en daarnaast drie bekernederlagen tegen resp. Olympia Haarlem (10-2 !!), wederom Velsen (2-5) en DSOV (3-2) spreken wat dat betreft boekdelen. Ondertussen heeft Huisman nog geen enkele keer met het beoogde team kunnen spelen en worstelt hij nog enigszins met verschillende formaties. Vooral het aantal tegengoals zal hem zorgen baren. Daarbij moet ook aangetekend worden dat de tegenstanders over het algemeen van acceptabel niveau waren.

Start competitie

Aanstaande zondag starten de competities weer voor onze selectie: het tweede elftal gaat in de hoogste reserve-klasse de strijd aanbinden met gerenommeerde verenigingen als DCG, JOS en HBC. Aanstaande zondag 24 september wordt gestart met een  thuiswedstrijd tegen Velsen 2. Aanvang: 11.00 uur. Het zal een harde dobber worden om het hoofd boven water te houden in deze mooie klasse, maar we gaan er wel voor. Ook Meervogels ’31 1 gaat het dit seizoen in een hogere klasse proberen: in de 2e klasse A zien we een mooie mix van Westfriese en Zaanse tegenstanders en komen we ook regionale clubs als HSV en FC Uitgeest tegen. De aftrap van het seizoen is echter thuis om 14.00 uur tegen het ook al gepromoveerde Flevo uit Middenmeer. Laten we hopen dat de jongens de mindere resultaten van de voorbereiding om weten te buigen in een goede start van dit pittige seizoen. Natuurlijk hopen we komende zondag weer vele supporters naar Cloppenburch te zien komen om onze selectie te steunen. Tot dan!