Moeilijk openingsweekend Meervogels ’31

Akersloot – De ouverture van 2023-2024 zit er weer op: dat het 2e het lastig zou krijgen stond buiten kijf, maar met veel werklust werd tegenstander Velsen 2 lang van het lijf gehouden. Het danig verjongde team van coach Gerrit Beentjes wist lang tegenstand te bieden tegen de middenmoter van vorig jaar, maar moest uiteindelijk toch met een duidelijke 0-3-nederlaag het debuut in de reservehoofdklasse afsluiten. Een wijze les: krijg je een kans alhier, dan moet deze erin. Zo niet, dan doet de tegenstander dit.

Door Nico Adrichem, Meervogels ‘31

Helaas was dit ook bij het vlaggenschip tegen mede-promovendus Flevo het geval: Meervogels kende een prima eerste kwartier met enkele uitstekende mogelijkheden, maar de laatste pass was onzuiver. Na circa tien minuten een domper: Flevo profiteerde van de vele ruimte achter onze laatste linie en de 0-1 was een feit. Nog geen man over boord, maar na twintig minuten was dat wel zo: een ragfijne counter betekende 0-2 en Meervogels was het hoofd tot de rust kwijt. Geen samenwerking tussen de linies en veel onnodig balverlies deden het ergste vermoeden, maar Flevo liet ons in leven. Rust: 0-2.

Tweede helft

Na rust was het alles Meervogels wat de klok sloeg: al na 1 minuut een megakans op de  aansluitingstreffer, maar spits Tom Adrichem rondde te gehaast af. De volgende aanval was wel een prooi voor hem: 1-2 en Meervogels ging vol geloof verder. In deze fase grote kansen, maar de paal en slecht afwerken zorgden nog niet voor de verdiende gelijkmaker. Flevo wankelde en kwam zelf nauwelijks meer tot kansen, maar de tijd werd hun medestander. Het Meervogels-offensief ebde ook enigszins weg, maar in de slotfase waren er nog verschillende mogelijkheden te noteren. De grootste was voor Tom Adrichem, maar alleen de referee zag geen strafschop in de tackle op zijn benen in de voorlaatste minuut.

Zo leed Meervogels een moeilijk te verkroppen nederlaag tegen een ploeg, die het dit jaar – op basis van het vertoonde spel – ook niet makkelijk gaat krijgen in de 2e klasse A. Zeer dure punten dus… We gaan op naar volgende week met op 1 oktober Swift 2 – Meervogels’31 1 (11.30 uur) en FC Uitgeest 1 – Meervogels’31 1 (14.00 uur). Toch opnieuw een derby, dus komt allen naar onze buren in Uitgeest!

Meervogels letterlijk en figuurlijk onderuit tegen Flevo. (Foto: Jacky Adrichem)