Mishandeling meisje, wilde achtervolging en meer

Zondag 25 juni tussen 2.45 uur en 4.00 uur vond een mishandeling plaats op de Korte Brakersweg in Castricum. Een meisje fietste achter haar vrienden aan in de richting van de Provinciale weg. Ze waren uit geweest in het dorp. Op de Korte Brakersweg voelde zij ineens dat er iemand aan de bagagedrager van haar fiets trok. Hierdoor kwam zij tot stilstand, vervolgens werd zij door iets geraakt aan de rechterzijde van haar hoofd, ter hoogte van oog en wenkbrauw. Door deze klap raakte zij bewusteloos. Toen zij weer bijkwam bleek ze te zijn mishandeld, maar verder weet zij niet wat er gebeurd is. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met 0900-8844 of meld misdaad anoniem 0800-7000

Woensdag 21 juni   omstreeks 1.05 uur zag de politie een bestelauto raar verkeersgedrag vertonen op de Rijksweg te Limmen. Bij controle van het kenteken bleek dat deze in het systeem stond als zijnde niet verzekerd. Op de Soomerwegh in Castricum werd een stopteken gegeven, maar deze werd door de bestuurder van het voertuig genegerd ook na het seinen met de lichten en het blauwe zwaailicht stopte de bestuurder niet en reed door. Hierna startte een achtervolging over de Soomerwegh, C.F.Smeetslaan, Dorpsstraat, Dokter van Nieveltweg, stoep, Dorpsstraat, Prinses-Beatrixstraat en Willem de Zwijgerlaan. Tijdens achtervolging raakte die bestuurder de politieauto, welke hierbij wat schade opliep. Op de Willem de Zwijgerlaan is het voertuig uiteindelijk klemgereden. De bestuurder bleek zodanig onder invloed van alcohol dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kan verder nog een aantal bekeuringen tegemoet zien.

Maandag 19 juni omstreeks 14.00 uur heeft er een insluiping plaatsgevonden bij een woning gelegen aan de Alkmaarderstraatweg in Castricum. De bewoner lag in de woonkamer op de bank en hoorde ineens de achterdeur in het slot vallen. De bijkeuken en keuken zijn doorzocht maar er wordt op dit moment niets vermist. De bewoner zag door het raam in de woonkamer een man weglopen vanaf zijn erf. Signalement: blank, tussen de 26 en 35 jaar, normaal postuur, tussen de 170-179, donkerblond haar. De man had een gevouwen staartje aan de achterzijde van zijn hoofd en droeg een rugzak

Zaterdag 24 juni omstreeks 19.35 uur vond aan verkeersongeval plaats op de kruising Enterij/ Rijksweg in Limmen. De bestuurder van een personenauto reed de Rijksweg op vanaf de Enterij en zag hierbij een personenauto die op de Rijksweg reed over het hoofd. Deze laatste probeerde nog uit te wijken maar dit lukte niet en kwam vervolgens tot stilstand op de midden geleider en liep een lekke band op. Het andere voertuig liep eveneens schade op. Beide voertuigen zijn weggesleept.

Zondag 25 juni omstreeks 10.45 uur vond er op de Geesterweg in Akersloot een aanrijding met letsel plaats tussen twee fietsers. De ene fietser reed in zuidelijke richting over het fietspad en de andere fietser reed in noordelijke richting over hetzelfde fietspad. Komende bij de rotonde met de Heer Derckplatsoen wilde de een rechtdoor en de ander sloeg plotseling linksaf de Heer Derckplantstoen in.Hierbij raakten beide partijen elkaar en kwam een van hen ten val. Ambulance is ter plaatse gekomen en heeft een van de fietsers ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.