Miriam Boorsma en Marcel Pool zijn de Reflex Squashkampioenen

Castricum – Vrijdag gingen de clubkampioenschappen van squashclub Reflex bij Berg & Bal van start. Met een overvol schema, inclusief een aantal nieuwe leden die nog geen toernooi-ervaring hadden, was het gezellig druk. Het hele schema werd uitgespeeld. Dus ook al verloor je in de eerste ronde, daarna speelde je verder in de plate (verliezersronde). Op deze vrijdagavond speelde iedereen twee wedstrijden. Gevreesd werd dat er fysieke problemen zouden ontstaan door deze inspanning. Maar op zaterdagmiddag stonden alle deelnemers weer klaar voor het vervolg van het toernooi. Erik de Bruijne kwam uiteindelijk als sterkste uit de verliezersronde en bewees daarmee zijn positie als 5e geplaatste speler. Bij de dames was het Miriam Boorsma die zich voor een heel jaar clubkampioene mag noemen. Zij wist zich kranig te weren in het herendeelnemersveld.

In de eerste halve finale bij de heren moest Bas Monteban helaas buigen voor meervoudig clubkampioen Jiri de Waal in een spannende wedstrijd met als uitslag 3-1 voor Jiri. In de tweede halve finale was Marcel Pool net even fitter dan Alex de Hartog: 3-1 voor Marcel. Hierdoor kreeg de club een herhaling voorgeschoteld van de finale van vorig jaar. Marcel was de titelverdediger, maar de erelijst van Jiri beloofde een mooie wedstrijd. Marcel gaf direct gas en voor Jiri het wist stond hij met 1-0 achter. De volgende game ging gelijk op en wist Jiri in zijn voordeel te beslissen (1-1). Marcel was echter in het verdere verloop van de wedstrijd net even scherper dan Jiri en plaatste de ballen met uiterste precisie achter in de baan of met een perfecte dropshot voor in de baan. Marcel mag zich dus weer voor een jaar de squashkampioen van Reflex noemen.

Nieuwsgierig naar squash? Reflex houdt iedere zondagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur een racketochtend waar leden en geïnteresseerden (gratis) aan mee kunnen doen.

Marcel Pool en Miriam Boorsma met hun gewonnen kampioensbekers. (Foto: aangeleverd)