Mini-expo Steegdichten

Castricum – Steegdichten is een serie van zes foto’s van Castricumse stegen met gedichten. Een samenwerking van blogger Chris en dichter Daatje. Op dit moment hangen de kunstwerken in de etalage van Hurkmans, de voormalige schoenenwinkel.

Deze zomer dienden al verschillende winkeletalages als expositieruimte voor lokale kunst. Het evenement Castricumse Etalage Kunst (CEK) was een initiatief van Mieke Rozing. De makers van de Steegdichten haakten daar deze mooie nazomer op in. Chris Groot blogt sinds 2020 zijn waarnemingen over het leven op zijn blog Music, Food, Poetry. Inspiratiebronnen: liedteksten, eigen kookuitvindingen, zijn soms manhaftige zeil- en fietstochten en de mens als wezen. Dichter Daatje (Aleid Bos) voegt daar van tijd tot tijd een gedicht aan toe. Meestal naar aanleiding van een blogverhaal.

Toen de blogger 23 foto’s van stegen in Castricum plaatste, zonder verhaal, sprongen er voor Daatje zes beelden uit. Zo ontstond spontaan deze serie Steegdichten. De mini-expositie is, gewoon vanaf de straat, te zien tot 28 september bij Hurkmans aan de Burgemeester Mooijstraat 6. (Foto: aangeleverd)