Mindfull wandelen; herfstnatuurbelevingstocht

Castricum – Ook in november is er nog van alles te zien en beleven in de natuur. Op 14 november kun je mee met Mariska van der Leij en een gevarieerde ‘mindfulle’ herfstwandeling maken in de duinen bij Castricum. Onderweg wordt regelmatig gestopt om de natuur met alle zintuigen te ervaren. En door het warme najaar is er best kans dat er deze dag nog mooie herfstkleuren te zien zijn.

Door heel bewust om je heen te kijken, goed te luisteren, te voelen en te ruiken wordt het een verrassende en verfrissende ontdekkingstocht. Voorafgaand aan en tijdens de wandeling worden enkele mindfulness oefeningen gedaan. Die zorgen voor ontspanning en rust in lijf en geest. Zo krijgen alle zintuigen de ruimte om de natuur te ervaren. Mariska deelt tijdens de wandeling ook enkele leuke weetjes over de natuur. Door in een rustig tempo te wandelen en daarbij te kijken en te luisteren naar en te ruiken aan alles dat groeit en leeft ben je in het hier en nu. En dat is een fijne en praktische manier om mindful te zijn en tot rust te komen. Je komt met nieuwe energie en een verfriste geest thuis.

Reacties

,,Veel deelnemers genieten echt van mijn tochten”, vertelt Mariska. Ze vervolgt: ,,Zo mailde een deelnemer mij enthousiast: ‘Je gaat letterlijk met andere ogen naar de natuur kijken, ook bij je volgende natuurwandelingen!’ Je houdt er een heerlijk gevoel aan over, dat de hele dag doorwerkt.” Onderweg kun je je fijnste natuurervaringen verzamelen en vastleggen op een kaart. Zo kun je thuis nog nagenieten van de tocht. Mariska neemt de spullen mee die je daarvoor nodig hebt. Aan het eind van de wandeling drink je bij goed weer nog even een kopje thee met elkaar. Mariska neemt thee en bekertjes mee. De tocht beslaat ongeveer 3 à 4 kilometer. Meer informatie en opgeven: www.pwn.nl/natuur/activiteiten/mindful-natuurbelevingstocht. Wacht niet te lang met opgeven, want er kunnen maar tien deelnemers mee. (Foto: aangeleverd)