Minder autodiefstallen in Castricum

Castricum – In de afgelopen vijf jaar is het aantal autodiefstallen in Castricum afgenomen. Vergeleken met 2016 zijn dit jaar 27 procent minder auto’s gestolen. Dat concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de politie.

Als het aankomt op autodiefstallen, is Castricum de afgelopen jaren een stuk veiliger geworden. Vijf jaar geleden werden in de eerste negen maanden van het jaar nog elf auto’s gestolen, maar dat is dit jaar gedaald tot acht auto’s. Het aantal diefstallen was vanaf 2016 tot en met 2018 al een stuk gedaald, met weer een kleine stijging in 2019. Maar dit aantal is in 2020 dus weer gedaald.

In deze grafiek staat het aantal autodiefstallen per gemeente van Noord-Holland voor de periode van 2016 tot 2020.

Positief nieuws

Het dalende aantal autodiefstallen is positief nieuws voor iedereen met een auto in Castricum. Een vermindering van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verlaging van de autoverzekeringspremie. Hoe kleiner de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe minder risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan dezelfde auto in Castricum veel goedkoper zijn om te verzekeren dan in Bergen, waar jaarlijks veel meer auto’s worden gestolen.