Midwinterfeest in de Tuin van Kapitein Rommel

Op zaterdag15 december van 16.30 tot 19.30 uur wordt het eerste echte Midwinterfeest gehouden in de Tuin van Kapitein Rommel. Bij de ingang van de Tuin worden bezoekers van harte welkom geheten door één van Midwinterhoornblazers van de groep: ‘Van hakken komt blazen’.

Als vanouds zijn er diverse kramen met leuke cadeautjes voor de Kerst, onder andere is de Stichting Straatkinderen van Kathmandu aanwezig, evenals Mutthatara die kinderboeken verkoopt. Ook is er een kraam met handgemaakte sieraden die speciaal voor de verkoop zijn gemaakt én in een aantrekkelijke prijsklasse. Maalderij De Gouden Engel verkoopt lekkere bakmixen: voor de Kerst speciaal kerstbroodbakmix, scones mix, kerstkoekjes, etc., alles uitsluitend van biologisch gemalen graan, afkomstig uit Noord-Holland. Leerlingen van de Kennemer Praktijkschool verkopen hun zelfgemaakte cadeautjes.

Vanuit de eigen kraam verkopen vrijwilligers vogelvoerbakjes, pindaslingers, kerststukjesen kaarsen, alles gemaakt door de vrijwilligers van de Tuin. Ook worden er wat artikelen van Landschap Noord-Holland verkocht. De helft van de opbrengst daarvan is voor de Tuin. Er is een verloting met leuke prijzen waaronder een heerlijke taart en ook de middenstand stelt leuke prijzen beschikbaar. De opbrengst is bestemd voor de herinrichting van de ontmoetingsruimte van de Tuin. Er zijn ook kerststallen te bewonderen en kinderen kunnen gratis een leuke kerstboomhanger van hout maken en er is een grabbelton.

In de kas is er voor jong en oud het verteltheater: mooie korte verhalen, verteld door Naomi Stern. De muziek voor dit feest wordt verzorgd door vioolgroep de Christmas Fidlers. Ook volksmuziekgroep Danza is van de partij. Edouard, voor velen bekend, komt mooie liederen zingen en de Midwinterhoornblazers zijn er om te vertellen over het maken van hun instrument en zij blazen tijdens het feest opde Midwinterhoorn. Erwtensoep, glühwein en kerstbrood maken dit Midwinterfeest helemaal compleet. (Foto: aangeleverd)