Midwinterfeest in de Tuin van Kapitein Rommel

Castricum – Op zaterdag 14 december wordt men om 16.30 uur bij de ingang van de Tuin van Kapitein Rommel ontvangen door de Midwinterhoornblazers van de groep ‘Van hakken komt blazen’;  het startsein van het Midwinterfeest.

Als vanouds zijn er diverse kramen met leuke cadeau artikelen voor de Kerst; onder andere zijn aanwezig Stichting Straatkinderen van Kathmandu, Muttathara met kinderboeken en handgemaakte sieraden in een aantrekkelijk prijsklasse. De Vogelverleiding met vogelvoertaarten, een kraam met handgemaakte kinderkleding, mozaïek en Maalderij de Gouden Engel is weer van de partij, dit jaar met vers gebrande noten. Vanuit de kraam van de Tuin van Kapitein Rommel verkopen de vrijwilligers vogelvoerbakjes, pindaslingers, kerststukjes, vogelhuisjes en honing van een imker uit Castricum.

In de kas zijn kerststallen te bewonderen en een spinster aan het spinnewiel geeft een demonstratie. Veel muziek: de vioolgroep Christmas Fidlers onder leiding van Iris de Leur, Duynvolck speelt Ierse muziek en Amicore zingt liederen. Amicore is een vierstemmig koor uit Amsterdam. Het repertoire van Amicore is veelzijdig. Het koor zingt liedjes in alle genres, uit alle windstreken en van alle tijden. Amicore heeft ook een bijzonder en gevarieerd kerstrepertoire, waarvan vooral minder bekende Engels- en Franstalige en Middelnederlandse kerstliedjes deel uitmaken. De Midwinterhoornblazers vertellen en blazen tijdens het Midwinterfeest op hun midwinterhoorns. Voor kinderen is er een grabbelton. Erwtensoep, glühwein en kerstbrood maken dit feest helemaal compleet. Tuin van Kapitein Rommel 2, Castricum

(Foto: aangeleverd)