Middelbare scholen langzaam weer open

Castricum – De heropening van de middelbare scholen laat om organisatorische redenen nog even op zich wachten. Deze week kunnen de eerste leerlingen van het Clusius College weer starten met fysiek onderwijs.

Door Hans Boot

De middelbare scholen, leerlingen en hun ouders zijn blij met de mededeling van premier Rutte dat de opening van het middelbaar onderwijs vanaf 1 maart niet beperkt blijft tot de examenkandidaten en kwetsbare leerlingen. Een woordvoerder van het Bonhoeffer College licht toe waarom een volledige openstelling praktisch nog niet haalbaar is: ,,Het kabinet kwam in de krokusvakantie met deze verruiming, dus deze week vergaderen directie en personeel over hoe het lesgeven vorm wordt gegeven en welke voorwaarden daarvoor gelden. Op 8 maart gaan we dan volgens de nieuwe roosters van start.”

Ook navraag bij het Jac. P. Thijsse College leverde hetzelfde resultaat op, maar directeur Patricia Bleeker van het Clusius College gaf aan dat haar school al iets verder is met de organisatie: ,,Wij waren al voor een groot deel open en hebben geanticipeerd op het besluit van het kabinet. Dat betekent dat wij vanaf 2 maart de scholieren van de leerjaren drie en vier ontvangen, waar op 4 maart de leerlingen van jaar één en twee aan worden toegevoegd. Natuurlijk worden deze groepen wel gesplitst, omdat ze anders te groot zijn voor het handhaven van de coronamaatregelen. Het is goed dat de leerlingen elkaar weer kunnen ontmoeten en weer lekker mee kunnen doen aan de lessen in de groenvakken, kunst, techniek, technologie en ook niet te vergeten gymnastiek.” (Foto: Hans Boot)