Michel Belleman winnaar bij gelegenheid

Akersloot – Michel Belleman uit Heiloo is donderdagavond winnaar geworden in de wekelijkse rit om de OIT Mountainbike Cup op sportpark De Cloppenburch. Omdat vrijdagmorgen de ‘5 van Schoorl’ verreden ging worden, waren enkele renners, die gewoonlijk de dienst uitmaken, afwezig. Daardoor konden de anderen er ook eens een eigen koers van maken, zonder in de achterhoede te hoeven acteren. Michel Belleman kon direct na de start wegkomen; vervolgens nog even doortrekken en het definitieve gat was geslagen.

Normaal nog niet in staat met het echte spel mee te kunnen doen, doet deze winst niet af aan zijn prestatie. Belleman stak dit keer wel met kop en schouders boven de rest uit, waardoor zijn volgers hem pas weer na de finish terug zagen. De spanning speelde zich ruim achter de rug van Michel Belleman af. Yvonne Zomerdijk, Vincent Tiebie en Sjaak Ranzijn vormden een trio, waarvan Zomerdijk de koppositie eigenlijk met tegenzin werd opgedrongen. Hierdoor ging zij iets te diep in haar reserves, als zij die eerlijk gezegd nog bezat.

Afgelopen weekend had Yvonne Zomerdijk namelijk nog bijna zestig kilometer voor het goede doel hardgelopen en woensdag nog een voetbalwedstrijd afgewerkt; dit was toch in haar benen gaan zitten en had zijn tol geëist. Nadat Zomerdijk was afgehaakt en even later uit koers verdween, waren Tiebie en Ranzijn afgescheiden van elkaar alleen komen te zitten. In de slotfase leek Barry Schrama het gat met Ranzijn nog te kunnen gaan dichten, maar zover kwam het niet.

Uitslag

1. Michel Belleman, Heiloo; 2. Vincent Tiebie, Akersloot; 3. Sjaak Ranzijn, Schoorl; 4. Barry Schrama, Akersloot; 5. Piet Veldt, Akersloot.