Michel Agterberg stormbestendig en op niveau

Akersloot – Michel Agterberg uit Heiloo heeft bewezen redelijk op peil te zijn door weer een rit in de kwartaalreeks om de OIT Mountainbike Cup op zijn naam te schrijven. Enkele weken terug was al te zien dat Agterberg heel goed bezig was met de kans deze lijn door te kunnen trekken. Nu bleek dat het geen toevalstreffer was en hij ook nu weer mee ging doen om de hoofdprijs.

Samen met Dave van Kuilenburg – zijn maatje van het allereerste uur op de mountainbike – trok hij direct na de start op avontuur, de restanten van de storm Ciarán trotserend. Al vroeg sloegen de twee een niet te overbruggen afstand met de overige dapperen. Met hangen en wurgen wist de nog snipverkouden Dave van Kuilenburg met goede benen binnen een redelijke afstand te blijven van Agterberg, mocht die wat onverhoeds overkomen om alsnog te kunnen toeslaan. Een valpartijtje van Michel Agterberg was niet genoeg om beter dan een tweede plek te scoren voor Van Kuilenburg.

Alles zat tegen

Ron Boendermaker, die een week eerder de gelukkige winnaar kon worden door een lekke band van Dave van Kuilenburg in de finale, had nu alles tegen om een goed resultaat neer te zetten. Allereerst een tien minuten oponthoud bij de spoorbomen in Heiloo, de smoes waar iedereen vroeger mee weg kon komen als je te laat op school kwam en hij daardoor nu te laat aan de start kwam. De koers wachtte op niemand en zodoende mocht hij tussentijds invoegen zonder een uitslag te kunnen gaan rijden. Dat zat al niet lekker in zijn hoofd en hij stapte heel snel uit onder het benoemen van de zaken die allemaal tegenzaten, zoals een zware strandtraining de voorgaande dag, gemonteerde noppenbanden en kortere cranks en ook nog even het tussentijds veranderen van zijn zadelstand. Hierdoor zou zelfs het grootste talent niet kunnen presteren en nam Boendermaker afscheid onder het motto: volgende week beter.

Dan was er ook nog Walter van Kuilenburg, die zijn dag niet had en daardoor in mindere doen was dan normaal. Zodoende konden de thuisrijders Barry Schrama en Piet Veldt redelijk in de voorste linie mee strijden. (Foto: aangeleverd)

Uitslag:

1. Michel Agterberg, Heiloo; 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 3. Barry Schrama, Akersloot; 4. Piet  Veldt, Akersloot; 5. Walter van Kuilenburg, Akersloot.