Michel Agterberg pakt zwaarbevochten zege

Akersloot – Michel Agterberg uit Heiloo is de winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in de OIT Mountainbikecompetitie. Bij de start op sportpark De Cloppenburch stond er al een stormachtige wind, maar daar kwam in de tweede ronde nog een fikse striemende regenbui over heen, waardoor de renners er nog een tegenstander in de vorm van de weergoden bijkregen. Ondanks dit alles koos Michel Agterberg al vrij snel het hazenpad en verplichte leeftijdgenoot en vriend van het eerste uur Dave van Kuilenburg hierop te reageren.

Zware omstandigheden

De overige deelnemers hadden hun handen vol om zich tegen de weergoden te weren en een inspanning te doen voor de resterende plek van het podium. Michel Agterberg en Dave van Kuilenburg zijn op 10-jarige leeftijd samen als vriendjes bij de voorloper van Kids and Parents Bikeschool begonnen en kennen elkaar al door en door. Ze weten daardoor dat eerstgenoemde een iets grotere motor heeft en Van Kuilenburg een betere techniek. Door de zware omstandigheden kon Agterberg zich op de rechte lange stukken losmaken van zijn belager en wist Van Kuilenburg op de technische gedeelten weer aansluiting te maken. Rondenlang speelde zich dat spektakel af en zetten zij elkaar zodoende zwaar onder druk, hetgeen het nodige met beiden deed.

Niet-werkende versnelling

Inmiddels was Walter van Kuilenburg allang huiswaarts gekeerd na te zijn afgestapt met een niet-werkende versnelling. Misschien was de oplossing geweest om na een strandrace de broodnodige aandacht aan de fiets te geven. Barry Schrama gaf de voorkeur aan de werkzaamheden van de dag erop, boven die van een gevecht met de elementen aangaan. De andere dapperen gaven zich niet gewonnen en reden de koers binnen hun mogelijkheden uit. De zoveelste aansluiting in het wiel door Dave van Kuilenburg werd wel zijn laatste, waarna Agterberg zich weer iets kon afscheiden en bij Van Kuilenburg de power weg was om dit kunstje nogmaals te herhalen. Michel Belleman, nog maar pas actief op de baan in Akersloot, slaagde er voor de eerste keer in een podiumplek te bemachtigen.

Uitslag

1. Michel Agterberg, Heiloo; 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 3. Michel Belleman, Heiloo; 4. Sjaal Ranzijn, Schoorl; 5. Piet Veldt, Akersloot.