MHCC maakt het mogelijk: zaalhockey in de frisse buitenlucht

Castricum – De zaalhockeycompetitie is door de lockdown stilgelegd, maar buiten sporten is nog wel toegestaan. Mixed Hockey Club Castricum (MHCC) heeft daarom een creatieve oplossing bedacht om haar leden toch door te kunnen laten trainen: in samenwerking met sporthal De Bloemen en de Enterij is de zaaluitrusting naar Wouterland verplaatst.

De zaaluitrusting is onmisbaar bij zaalhockey. Spelers mogen de bal namelijk via de balken op de zijlijn spelen. De bal kan dus niet uit via de zijlijn. Dit is heel anders dan bij veldhockey en vergt oefening. MHCC is dan ook superblij dat alle zaalhockeyspelers nu op de eigen club kunnen oefenen.

Drie ‘zaalvelden’ op Wouterland

Projectleider Hockeyhuis Djurre Roggeveen vertelt: ,,Vorige week zondag hebben we met een groep vrijwilligers de koppen bij elkaar gestoken en zijn we meteen met de sporthallen gaan bellen. Dat wierp zijn vruchten af en ik ben blij dat we het samen voor elkaar hebben gekregen om meteen maandag al de balken naar de club te krijgen. We hebben met vereende krachten drie zaalvelden uitgezet op onze eigen buitenvelden en kunnen weer naar hartenlust trainen.’’

Fijne afleiding en goede uitlaatklep

Roggeveen vervolgt: ,,De zaalcompetitie begon door de avondlockdown al anders dan anders. De afgelopen weken hebben we op de meest gekke tijden met elkaar getraind. Ik ben er trots op dat we bij MHCC steeds met elkaar blijven kijken naar wat er nog wel kan, op een verantwoorde manier. Het is juist nu belangrijk om fit en gezond te blijven. En een lekker potje hockey spelen, is in deze tijd een fijne afleiding en goede uitlaatklep. En hopelijk kunnen al onze teams het laatste stukje zaalcompetitie straks nog goed uitspelen!’’ (Foto: aangeleverd)