Met Gouden Dagen door Europa

Castricum – Het restaurant was versierd met Franse vlaggen en bewoners werden verwelkomd in het Frans. In woonzorgcentrum De Santmark beleefden de bewoners op 28 september een Franse dag.

Gouden Dagen maakt een tour door Europa door op de locaties van ViVa! Zorggroep landendagen te organiseren. De Santmark koos voor Frankrijk. In de ochtend kregen alle bewoners een macaron. Onder het genot van een kopje koffie konden ze hun kennis van Frankrijk testen met een toch wel wat pittige quiz over dit wijn- en kaasland. In de middag was er een optreden van zanger Edouard (zie foto). Liedjes van Edith Piaf, Charles Aznavour en anderen passeerden de revue. Bij elk chanson vertelde Edouard waar het lied over ging. In de pauze kwamen de kaasplankjes en de rode en witte sapjes op tafel. Ondertussen speelde bewoonster mevrouw Visser op haar accordeon. Het was genieten op deze Franse dag.

Griekenland

Ook de locatie De Boogaert doorkruiste Europa. Zij kozen voor Griekenland. In de ochtend werkten de bewoners aan een schilderij. In de middag speelden ze een Griekse quiz. Vervolgens sloten ze de dag af met een Grieks menu. Gouden Dagen Castricum organiseert activiteiten en vervult wensen van alle (kwetsbare) ouderen, woonachtig in Castricum. In de woonzorgcentra De Boogaert en De Santmark van ViVa! Zorggroep staan wensbomen van Gouden Dagen. Hierin kunnen alle ouderen hun wensen ophangen. Gouden Dagen neemt contact met u op als uw wens vervuld gaat worden. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Jolanda van Dam (j.vandam@vivazorggroep.nl / 088 9957253). (Foto: aangeleverd)