Met een beperking zwemmen bij CIS

Bewegen en revalideren in gezellige sfeer

Castricum – Elke week, op dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur, verzorgt Zwemvereniging CIS ( Castricumse Invaliden Sportclub) in Zwembad De Witte Brug een uurtje zwemmen voor mensen met een beperking.

De groep wordt begeleid door enthousiaste en getrainde vrijwilligers. Peter Jonker, een van de vrijwilligers, licht toe: „Er komen hier mensen met een lichte tot een zwaardere beperking. Het kan gaan om hartklachten, reuma, longproblemen of om het herstellen na een herseninfarct. Maar ook nemen slechtziende en slechthorende mensen deel en deelnemers met spierspasmen of het syndroom van Down. Het zwembad is ingesteld op alle soorten beperkingen, het water heeft een temperatuur van 30 graden en het zwembad is rolstoel- en rollatortoegankelijk. Bij het omkleden kan hulp gegeven worden. Waar gewenst worden deelnemers begeleid bij het ingaan van het bad, dat kan met een tillift of een luie trap; begeleiding kan ook tijdens het zwemmen gegeven worden. Het merendeel zwemt echter zelfstandig.”

Wie meer wil weten of deel wil nemen kan contact opnemen met Gerard Spil van de CIS: telefoon 06 57643200, mail info@zwemvereniging-cis.nl. Of neem een kijkje op: www.zwemvereniging-cis.nl. Enthousiaste vrijwilligers zijn eveneens van harte welkom contact op te nemen.

(Foto: Nico Lute)