Met drie keer teveel op achter het stuur

Castricum – Op zaterdag 18 april omstreeks 1.45 uur zag de politie een voertuig rijden dat nogal slingerde. De bestuurder bleek teveel alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Om de juiste hoeveelheid vast te stellen moest de bestuurder nogmaals op het bureau blazen in een speciaal apparaat. Hieruit bleek dat de bestuurder drie keer de toegestane hoeveelheid had gedronken. Nadat de uitslag bekend was, moest de verdachte plaats nemen in een ophoudcel. Hierin mag iemand geen voorwerpen bij zich hebben vanwege de veiligheid. De bestuurder wilde zijn bezittingen niet afgeven. Ook na een waarschuwing wilde de verdachte niet meewerken. Hij maakte aanstalten om te gaan vechten. Hierop is gepast geweld toegepast en de goederen zijn ingenomen. Na de afhandeling mocht de bestuurder weer naar huis met zijn spullen, met uitzondering van zijn rijbewijs; die werd ingevorderd.

Tussen zaterdag 18 april 18.00 uur en zondag 19 april 6.30 uur is een ruit vernield van Bloemenkiosk Belinda’s bij winkelcentrum Geesterduin. De stoeptegels waarmee dat was gedaan, lagen aan de buitenkant op de grond. Dit was een paar weken geleden ook al gebeurd. Wie meer weet kan bellen met de wijkagent via het nummer 0900-8844.

Maandag 13 april zag de politie omstreeks 0.50 uur een auto rijden met Litouws kenteken op de Geesterweg in Akersloot. Het voertuig werd staande gehouden. Inzittenden verklaarden op weg te zijn naar Engeland en waren nu op zoek naar een nachtwinkel in Akersloot. ,,Vreemd verhaal”, aldus de politie. Alle gegevens zijn vastgelegd.

Op dinsdag 14 april rond 15.00 uur zag de politie een bedrijfsbusje rijden. Opvallend was dat de kentekenplaat van de aanhanger niet overeen kwam met dat van het trekkende voertuig.  De bestuurder had de aanhanger van zijn baas geleend en deed vrijwillig afstand van de kentekenplaat.

Woensdag 15 april om 10.00 uur zag een vrouw op de Gasstraat een aanhanger staan met twee gasflessen. Zij vond dit verdacht. Ter plaatse trok de politie het kenteken na en bleek het trekkende voertuig te zijn gesloopt. Bovendien zou de eigenaar van de auto vastzitten. Aangezien een aanhanger maar drie dagen op een parkeerplek mag staan, is deze door de gemeente verwijderd. De kentekenplaat is inbeslaggenomen en wordt vernietigd. Vrijdag vertelde de eigenaar van het voertuig dat hij de aanhanger had uitgeleend en dat de kentekenplaat nog van zijn vorige auto was, die hij net had verkocht. De man kan de aanhanger tegen betaling van stallingskosten ophalen bij de gemeente.