Menno van Elsas wint Tri-Beach Zwift Meetup 2023

Castricum – Voor het derde jaar op rij is de Tri-Beach Zwift Meetup afgerond. De grote finale vond – virtueel – plaats op de Champs Elysees in Parijs. Wederom deden iedere week meer dan vijfentwintig rijders mee aan de gevarieerde races vanuit hun eigen woonkamer, schuur of kantoortje.

Van sprintraces, de Mont Ventoux beklimmen en lange-afstand-races, iedere keer werd er weer een nieuwe variant ingepland op het online fietsplatform Zwift. Het seizoen 2022/2023 is na tien wedstrijden gewonnen door Menno van Elsas (foto, links), hiermee volgt hij Walter Eggers en Jeff van Schie op. Door deze wedstrijden zijn veel fietsers fit de winter uit gekomen en staan ze te popelen om de weg weer op te gaan. Wil je volgend jaar ook meedoen, meld je dan bij de organisator Patrick Kingma (foto, rechts) in de software Zwift en sluit aan bij deze leuke groep.

Het blijft bijzonder hoe realistisch deze manier van racen op de fiets is. Je kunt gewoon achter iemand fietsen, klimmetjes voel je echt en tactiek is enorm belangrijk. Belangrijk is helaas ook je gewicht. Velen stoeien hier nog wel eens mee, maar door mee te doen aan deze wedstrijden blijf je fit en heeft de groep veel plezier. De prijzen werden dit jaar gesponsord door ‘Het Kwaliteitsmomentje’, een Castricums biertje met lokale ingrediënten, gebrouwen in Uitgeest en onder meer verkrijgbaar bij strandpaviljoen Zeezicht in Castricum. (Foto: aangeleverd)