Melle en Tess (allebei 11) bouwen eigen tuinhut

Castricum – Of er deze zomer een timmerdorp voor de jeugd gaat komen, is vooralsnog niet duidelijk. De maatregelen rond het coronavirus maken het lastig om dat goed te kunnen inschatten. Melle en Tess, allebei 11 jaar oud, zitten er echter niet zo mee. Ze zijn gewoon thuis zelf aan de slag gegaan. Hun houten tuinhut is inmiddels al een heel eind gevorderd.

Het was Melle die als eerste met het idee voor een eigen tuinhut kwam. Zijn stiefzus Tess was direct enthousiast en samen hebben ze eerst een tekening gemaakt. Dat de hut in de voortuin moest komen te staan, wisten ze eigenlijk al meteen. ,,Daar was de meeste ruimte’’, luidt de simpele verklaring. Ze vertellen: ,,We hebben eerst op internet wat filmpjes bekeken, waarin te zien was hoe mensen een boomhut bouwen.’’ Was een boomhut geen mooiere uitdaging geweest? ,,Van onze boom is net een tak afgehaald, dus dat gaat niet meer.’’ Vol enthousiasme gingen Melle en Tess aan het werk.

Het mooie weer van de afgelopen week hielp natuurlijk goed mee, want bij slecht weer wordt er niet gebouwd. ,,We hebben nog ongeveer twee dagen nodig, want er komt nog een verdieping op.’’ De hut is grotendeels gemaakt van pallets, die Tim, de vader van Melle, voor ze heeft geregeld. Als de klus geklaard is, zijn Melle en Tess misschien wel de enige kinderen in Castricum met een eigen tuinhut. Gaan ze er ook wonen? ,,Nee, maar we gaan er wel spelen. En misschien een nachtje slapen. De hut is echt voor ons twee. Het is verboden voor ouders, want die zijn te groot.’’ Mag er dan verder niemand in? Ja, toch wel. ,,De zus van Melle mag er wel in. Zij is 14. En ze bezorgt ook de Castricummer!’’ (Foto:  Gabi de Heer)