Meiden van Vitesse ’22 oppermachtig

Castricum – Het is zaterdagochtend elf uur, het startsein klinkt. De voetbalschoenen komen in beweging en verplaatsen zich in rap tempo over het veld. Wapperende paardenstaarten en strakke knotjes omlijsten de geconcentreerde gezichten. ‘Mooie pass’, klinkt het vanaf de zijlijn. Coach Mila spoort haar meiden aan, terzijde gestaan door medecoach Jantien.

Het eerste team van de Meiden Onder 15 van Vitesse ’22 speelt deze ochtend uit tegen leeftijdgenoten van ST VV Egmond. De eerste helft gaat de krachtmeting gelijk op. De toeschouwers worden getrakteerd op goed voetbal en spannende momenten. Lat, paal en keepers worden gevonden, maar beide doelen blijven vooralsnog leeg. Na de rust weet Vitesse ’22 de wedstrijd naar zich toe te trekken en als het eindsignaal klinkt is de stand 0-4. De meiden van Vitesse ’22 zijn door het dolle heen: ze zijn ongeslagen kampioen!

Indrukwekkende prestatie

Al is het doelsaldo indrukwekkend, daarmee is niet gezegd dat het altijd even makkelijk was. Ook tegen de lastigere tegenstanders wisten ze als team overeind te blijven en de winst te pakken. Dat coaches Mila en Jantien sterk inzetten op positief trainen en teambuilding, werpt duidelijk zijn vruchten af. ,,Het is een ontzettend leuke en sportieve groep’’, beschrijven ze hun meiden met trots.

Enthousiast

,,Het team telt maar liefst zeventien getalenteerde meiden’’, vertelt Mila. ,,Met leeftijden van twaalf tot en met veertien jaar is het een bont gezelschap, maar hun gedeelde enthousiasme voor voetballen maakt ze een eenheid.’’ Dit zullen ze nog hard nodig hebben, want met de kampioenstitel komt een promotie: na de herfstvakantie starten ze in de eerste klasse. De coaches hebben alle vertrouwen in hun meiden: ,,We hebben er allemaal ontzettend veel zin in!’’

Meld je aan!

Net als bij veel andere clubs neemt het meidenvoetbal bij Vitesse ’22 een steeds belangrijker plaats in. Het wordt groter en professioneler, en steeds meer meiden melden zich aan. Begint het bij jou ook te kriebelen? Stuur een berichtje naar jeugd-commissie@vitesse22.nl en kom een keer meetrainen! (Foto: aangeleverd)