Meet & Greet van drie schrijfsters bij Laan

Castricum – Op vrijdag 9 juni zijn Anita Kok, Lonneke Kossem en Lucy Neetens vanaf 16.00 uur aanwezig bij boekhandel Laan voor een Meet & Greet, omdat ze alle drie een nieuw boek hebben. De bijeenkomst duurt tot 18.00 uur en de toegang is gratis.

Anita Kok (1965) geeft onder de vlag van haar bedrijf Koktales teken- en schilderles en creatieve workshops. Daarnaast is er iedere eerste zaterdag van de maand een schrijfcafé in haar atelier. Ze heeft meerdere korte verhalen op haar naam staan, o.a. in ‘De stilte van 2021’ en in ‘Fabel en feit’. In 2021 debuteerde ze met haar succesvolle thriller ‘Venijnig spoor’. Een vervolg hierop is verschenen in 2022 in ‘Bekroning’ en deze maand lanceerde ze haar tweede thriller: ‘Vrouwenmantel’.

Lonneke Kossen-Groot (1975) woont met haar gezin in Noord-Holland. Op jonge leeftijd schreef ze al schriften vol met verhalen, die ze illustreerde met kleurrijke tekeningen. In 2021 debuteerde ze met haar roman ‘Nachtmerrie in de polder’. Ze schreef een van de twee novelles in ‘Stervenskoud’ en een kort verhaal in ‘De Wadden in vogelvlucht’. Geïnspireerd door de machtige witte krijtrotsen van haar vakantiebestemming Normandië en de prachtige bogen van Falaise d’Aval schreef ze haar eerste thriller: ‘Spanningsboog’.

In 2013 zette Lucy Neetens (1962) de eerste schreden op haar schrijverspad en ontdekte ze dat schrijven belangrijk voor haar is; door schrijven wordt haar ziel gevoed. Omdat men haar werk tijdens schrijfweekenden twee maal vergeleek met dat van Annie M.G. Schmidt, schreeft Lucy eerst drie kinderboeken (voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar). Deze boeken gaan over een grappig mannetje – Kaggeli Darius – dat in een brievenbus woont. Vanaf 2017 schreef ze korte verhalen, daarna volgde de realisatie van die zo lang gekoesterde droom: een roman. Na ‘Een blauwe blik’ (maart 2021) en ‘Diabolisch dilemma’ (oktober 2022) is er nu de novelle ‘Een levensgroot Ommetje’. (Foto: Bos Media Services)