Meervogels’31 worstelt zich naar boven

Akersloot – Gelukkig weer een goede zondag voor de selectie-geelzwarten: Meervogels 2 pakte de winst op z’n Duits vlak voor tijd met een goal van supersub Cees Lust: 1-0 tegen Spartanen 2.

Door Nico Adrichem

De bekerwedstrijd tegen HCSC uit den Helder, die doordeweeks met 4-2 winnend werd afgesloten, zou ons vlaggenschip wat meer vertrouwen moeten geven, maar helaas was daar in de eerste twintig minuten weinig van te merken. De Rijp zette ons onder druk en Meervogels probeerde zich daar onderuit te voetballen. Dit lukte pas na deze reeds benoemde openingsfase en toen creëerde Meervogels ook enige kansen. Duidelijk was wel dat dit gepaard ging met veel werklust en nog steeds weinig spelintellect. Maar het wachten was op 1-0 en hoe hard komt dan de 0-1 binnen… De manier waarop was kenmerkend voor deze fase in het seizoen. Het zal toch niet weer…?

De tweede helft was hartverwarmend qua inzet: nog steeds geen goed voetbal, maar de ingebrachte wissels deden de geelzwarten goed en de gelijkmaker des te meer. Invaller Jens Verduijn deed de aanhang juichen na goed doorzetten van Tim Olgers. De Rijp was er klaar voor en kreeg de volgende goal dan ook om de oren in de 67e minuut: nu rondde Jelle van der Eng af op een assist van Jens. Daarna toch een moeilijke fase – wat gaan we doen ?- maar in de 80e minuut zorgde Tom Adrichem voor de 3-1 uit een goede voorzet van Stan Kaandorp. Daarna had Meervogels de score hoger kunnen laten oplopen, maar in deze fase koesteren we deze zwaluw. De vraag is nu: kunnen we dit doortrekken naar aanstaande zondag tegen de ongenaakbare koploper Limmen?

Aanstaande zondag 11.30 uur: KFC 2 – Meervogels’31 2. 14.00 uur: Limmen 1 – Meervogels’31 1. Dat we met z’n allen heengaan lijkt me duidelijk; de steun is onontbeerlijk. Come on, Meervogels!

Op de foto:
Kaj Verduijn viel goed in. (Foto: Lynn Adrichem)