Meervogels’31 verliest onnodig, maar verdiend

Akersloot – Een zeer gehandicapt Meervogels 2 trad zondagmorgen aan op De Puikman voor een bekeroptreden en kreeg een enigszins ingecalculeerd 2-0 verlies te slikken. Jammer, maar we moeten verder kijken.

Door Nico Adrichem

Meervogels 1 creëerde maar liefst vier maal een 1 op 1 met de Saenden-keeper, maar wist hier slechts één keer een resultaat uit te boeken. Dat was wel de 1-0 (Tom Adrichem) en toen leek een mooie middag in het verschiet. Helaas viel de 2-0 niet en ook een 1 op 1 met de doelman was kort na rust niet aan Mees Tiebie besteed. Dat bleek een kantelpunt in de partij, want nog geen minuut later was het 1-1 door Ferry Heijnis. Toen Mikey Hoffs ook de 1-2 binnen wist te tikken was Meervogels behoorlijk van slag en zakte het voetballende vermogen onder het nulpunt.

Een zeer rommelige tweede helft volgde en toen Kaj Verduijn de volgende vrije doortocht niet wist te verzilveren en Saenden binnen dertig seconden wel de 1-3 aantekende, leek de strijd beslist. Meervogels was aan de bal erg slordig en kon in de vervelende tweede helft eigenlijk weinig vuist maken. Koen Lamberts kopte nog wel de ‘anschlusstreffer’ in, maar verder kwamen onze geelzwarten op deze in alle opzichten teleurstellende zondagmiddag niet.

Oh ja, toch nog een lichtpuntje: vooraf aan de wedstrijd werd voorzitter Rob Kooijman door de KNVB tot Lid van Verdienste verheven, voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van onze mooie geelzwarte club. Hij had een betere wedstrijd verdiend…

Hoewel alles op dit moment onzeker is, gaan we nu van het volgende uit voor zondag 21 november: