Meervogels’31 morst punten

Akersloot – In de ochtenduren verzuimde Meervogels’31 2 in het afgelopen weekeinde de koppositie te pakken in de reserve 1e klasse: een gelijkspel van 2-2 tegen HSV 2 was hun deel en de algehele opinie was dat dit twee verloren punten waren, ondanks een 0-2 achterstand. Koploper Zouaven 2 verloor, dus de druiven waren extra zuur…

Door Nico Adrichem

Onder moeilijke omstandigheden – frisse bries, hobbeltuin – begonnen Meervogels 1 en Sporting Krommenie in de middag hun subtopper. Puntverlies was voor hen beiden ‘not done’, want koploper Hercules zal weinig morsen. Meervogels mocht het spel maken van de Krommenieërs, maar wist zich geen raad met de verdedigende stellingen van de roodwitten. Zo ontspon zich een eerste helft waar kraak noch smaak aanzat: Meervogels kreeg een paar schietkansen via Jens Verduijn en Tim Olgers en vlak voor rust counterde Sporting zich naar een reële kans op een voorsprong. Het toch talrijke publiek zal echter blij zijn geweest dat het de knusse kantine mocht opzoeken.

Tweede helft

Na rust hetzelfde beeld, maar Sporting kwam langzamerhand wat meer uit de schulp. Net op het moment dat Sporting Krommenie voor meer dan een punt leek te willen strijden, sloegen de geelzwarten toe: een prima steekbal van Tom Adrichem werd door neef Jelle van deer Eng op waarde geschat en tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Met nog een kwartier te spelen ontstond er nu ruimte voor de Akersloters en het was opmerkelijk dat de 2-0 niet werd aangetekend. Dit deed Meervogels uiteindelijk de das om, want in de veel te ruim bemeten blessuretijd (8 minuten) sloeg Sporting een paar seconden voor tijd toe, door via een vrije trap halverwege Meervogels-helft de onverdiende gelijkmaker te scoren.