Meervogels‘31 krijgt kritiek te slikken

Akersloot – De seizoenstart van Meervogels’31 1 verloopt niet naar verwachting en we moeten hopen en verwachten dat de tegenvallende start snel wordt omgezet in meer aansprekend voetbal en daarmee gepaard gaande resultaten.

Door Nico Adrichem

Meervogels’31 2 speelde afgelopen zondag zeker niet zijn beste voetbal tegen ZAP 2, maar wist toch een resultaat te boeken tegen deze lastige tegenstander uit Breezand: 3-2 winst tot gevolg met een winnende treffer in de slotminuut.

Meervogels 1 hoopte daar tegen Vrone moed uit te peuren en daar leek het de eerste twintig minuten ook op: een overduidelijk offensief, maar onvoldoende open kansen om echt aanspraak te mogen maken op een voorsprong. Toen middenvelder Daniel Leijen van Vrone halverwege de eerste helft plots goed reageerde na een onnodig weggegeven vrije trap en de 0-1 vond, was Meervogels lange tijd van slag. Het werd nog erger: ‘Angstgegner’ Dennis Konijn zette de wedstrijd op zijn kop door te profiteren van een bijzonder slechte opbouw en organisatie aan geelzwarte zijde: 0-2 en Meervogels in mineur de kleedkamer in.

Hangende koppies

Waar de gedachte heerste dat Meervogels dit na rust snel zou willen omzetten, kregen de Akersloters snel het deksel op de neus: een identieke situatie zorgde voor 0-3 en hangende koppies. Daarna werd het een alles-of-niets-offensief en toen bleek de zwakte van Vrone: legio kansen en twee treffers tot 2-3 door een eigen goal en Erwin Krom. Daarnaast genoeg mogelijkheden, maar het gemis van spits Tom Adrichem en wat pech en onkunde leverden veel frustratie op. Dat werd zeker erger toen Vrone-spits Dennis Konijn in de slotminuut liet zien hoe het wel moet en zijn derde van die middag wist te noteren. Eindstand: 2-4.

Gevolg: één punt uit twee wedstrijden tegen twee matige tegenstanders. De vijfde kolonne roert zich… Zaak om snel de boel te keren en dat gebeurt zondag: 11.00 uur LSVV 2 – Meervogels’31 2 en 14.00 uur Hollandia T 1 – Meervogels’31 1. Juist na deze desastreuze start is de steun hard nodig, dus komt allen !