Meervogels’31 heeft sluitend antwoord op Limmen

Akersloot – Meervogels 2 vergat zichzelf in het afgelopen weekeinde te belonen in de ochtenduren en met een gekortwiekte selectie trokken zij met 4-2 aan het kortste eind bij KFC 2. Geheel onnodig, jammer dus! Meervogels 1 ging proberen de tweede helft van De Rijp thuis door te trekken, maar daarvan was de eerste twintig minuten geen sprake: Limmen was voetballend heer en meester en de 1-0 was een logisch gevolg.

Door Nico Adrichem

Het was aan uitblinker-doelman Cas Hoogland te danken dat het verschil niet groter werd en de 1-1 door goed doorzetten van Kaj Verduin deed de wedstrijd kantelen. Dat meteen daarna de 1-2 viel, was koren op de molen van de Akersloters: allereerst een geweldige goal qua voorbereiding en afwerking van Jens Verduijn, maar de jonge Limmen-ploeg kreeg een tikkie te verwerken. Dat tikkie dreunde behoorlijk door en Meervogels vond de weg omhoog.

Achterin gaf men de tweede helft geen krimp en de formatie van coach Blokdijk was in de uitvallen minstens zo gevaarlijk. De 1-3 vlak na rust was een prima kopgoal van opnieuw Jens Verduijn en de weergaloze 1-4 op 70 minuten was de genadeklap voor de oranjewitten. Meervogels leunde achterover en had de score bij nauwkeuriger counteren nog hoger kunnen laten uitvallen, maar alle aanwezige Akersloters zullen met de 1-4 einduitslag met een brede glimlach de kantine hebben betreden. Het bleef nog lang gezellig…