Meervogels zet FC Purmerend aan de kant

Akersloot – Meervogels ’31 2 was vrij, dus het vlaggenschip vertrok met een goedgevulde selectie naar Purmerend om daar de plaatselijke FC te bestrijden. Het verdedigende strijdplan was enigszins aangepast, maar binnen vier minuten konden we al met de billen bloot en dat was niet eens de eerste kans die we weggaven.

Door Nico Adrichem

Een zeer povere start dus, maar na een kwartier hadden we gelukkig de controle wel en moest Purmerend zich beperken tot tegenhouden. Dit lukte hen niet, want achtereenvolgens Lex Broertjes en Tom Adrichem vonden het net. In die fase was Purmerend rijp voor een walk-over, maar nonchalance en verkeerde keuzes van onze jongens hielden hen in leven. En dan zie je dat je vlak voor rust de 2-2 ook nog in de schoot werpt; niet met het allerbeste gevoel de thee genuttigd dus.

Na rust was het ook weer even zoeken, maar gezegd mag worden dat onze wissels het goed deden en dat de spelers die graag de bal willen, deze ook kregen en er iets goeds mee deden. Jelle van der Eng wist via een vrije trap en een terechte strafschop de wedstrijd onze kant op te krijgen en Purmerend gooide het hoofd in de schoot. Doelman Cas Hoogland pakte nog een geweldige bal en maakte zo een eerder foutje goed, maar verder was het Meervogels dat de dienst uitmaakte.

Lex Broertjes onderstreepte dat nog met een goeie goal (2-5) en daarna werden er nog enige kansen op meer verkwanseld. Na een kleine tien minuten blessuretijd floot de prima leidende arbiter Schoonhoven voor de laatste keer en mocht hij het administratieve gedeelte van deze wedstrijd, waarin Purmerend toch wel gefrustreerd een groot aantal kaarten pakte, aanvangen. Daar hadden wij maling aan en we vertrokken met een grote glimlach van sportpark Weidevenne.