Meervogels schiet niets op met punt

Akersloot – Een onverwachte afgelasting voor het tweede team en een verre uitpartij voor Meervogels ’31 1 in Medemblik tegen de plaatselijke FC. Op een moeilijk bespeelbaar en spekglad bijveld met kunstgras werd de strijd aangebonden met een ploeg, die Meervogels bij winst zou kunnen inhalen. Vele Akersloters waren, ondanks de slechte weersvoorspellingen, getuige van deze partij in de onderste regionen van de 2e klasse A. Het belang van deze wedstrijd in dit nog prille seizoen mocht duidelijk zijn: winst was eigenlijk noodzaak, om aansluiting naar de middenmoot te verkrijgen.

Helaas kwam het er niet van: de ploeg kreeg geen druk op het ook niet grootse Medemblik en leed zo ontzettend makkelijk balverlies, dat dit in de omschakeling bijna niet te repareren was. In een wedstrijd met weinig kansen is het dan meteen lastig als je 1-0 achter komt. Dit gebeurde na een half uur, toen de linies veel te ver uit elkaar stonden en iedereen net een pas te laat kwam. Net toen men dacht blij te mogen zijn met 1-0 bij rust, kende middenvelder Boy Schrier een opleving en verraste met een prachtige actie en dito schot: 1-1. Een opsteker en misschien de opmaat naar meer?

Tweede helft

De tweede helft startte men echter toch weer aarzelend. Na circa tien minuten gooide Meervogels enige schroom van zich af en speelde veel op de aanvallende helft. Dat werd nog meer, toen Stijn Beentjes werd getorpedeerd en de tegenstander met tien man kwam te staan. Helaas deed de ploeg niets met dit overtal: het leek wel of er elke keer een Akersloter in het witzwart kwam te spelen bij balbezit. Niemand kwam in zijn kracht te spelen, doordekken gebeurde sporadisch en angst bij counters van Medemblik. Het overtal was dus niet zichtbaar op het veld en dat gebeurde nu al voor de tweede keer. Het bleef dus 1-1 en gezien het spelbeeld was dat terecht. Veel gemopper en hopelijk kan dit worden omgezet in daadkracht tegen oude bekende Saenden, komend weekend in Wormerveer. Zij sluiten de rij in 2A en zullen hetzelfde willen als Meervogels.

Programma:

14.00 uur (!) Hoofddorp 2 – Meervogels ’31 2
14.00 uur Saenden 1 – Meervogels ’31 1