Meervogels moet doelen bijstellen dit seizoen

Akersloot – Helaas heeft de selectie van voetbalvereniging Meervogels’31 de ‘aanhaakwedstrijden’ in de competitie van afgelopen weken aan de tegenstanders moeten laten; zowel het tweede als het eerste zullen dit seizoen geen rol van betekenis meer spelen als het om plek 1 gaat. Dat dit tegenvalt is duidelijk en het wordt nu zaak om niet weg te zakken en potjes te spelen om des keizers baard, want daarvoor duurt het nog te lang. Doelen stellen dus, maar we mogen als aanhang toch ook verwachten dat we elke wedstrijd echt willen winnen. Helaas straalt dit momenteel niet helemaal van de groep af en dat baart zorgen.

Door Nico Adrichem

Zo ging het tweede naar nummer 2 de Rijp 2 om de laatste strohalm te pakken, maar de aanhang werd niet verwend. Een 4-1 verlies was hun deel en koploper Zouaven 2 uit zicht. De supporters die vanuit de Rijp doorfietsten naar ’t Kruis in Heerhugowaard, moesten het vooral doen met het lekkere voorjaarszonnetje, want ook aan de hoofdmaaltijd zat kraak noch smaak. Op het zeer hobbelige hoofdveld van het nog puntloze KSV brachten de geelzwarten zichzelf in de problemen door met 1-0 achter te komen.

Op dat moment had Meervogels al ruim afstand moeten nemen, maar de laatste pass en afwerking waren onder de maat. Gelukkig scoorden Jens Verduijn en Koen Lamberts vlak voor rust nog de 1-1 en 1-2 en dachten we dat het wel goed zou komen. Na rust mocht KSV al snel verder met tien man na een harde charge, maar ik heb het verschil vanaf toen niet meer gezien. Het werd een spel van de lamme tegen de blinde en het laatste fluitsignaal van arbiter Kerssens klonk als muziek in de oren. Vlak daarvoor had Jens Verduijn zijn tweede van de dag in het netje gekopt: 1-3.

Nieuwe doelen stellen: te beginnen donderdag, wanneer ingehaald wordt bij WSV’30 en daarna zondag de kraker thuis tegen koploper Limmen. Daar is geen motivator voor nodig, lijkt mij….

Programma:

  • Donderdag 31-03 om 20.30 uur WSV’30 1 – Meervogels’31 1
  • Zondag 03-04 om 11.00 uur Meervogels’31 2 – KFC 2
  • Zondag 03-04 om 14.00 uur Meervogels’31 1 – Limmen 1

We verwachten een volle bak, strijd en spektakel binnen de lijnen en veel gezelligheid in de derde helft. Komt allen!

Op de foto:
Spitsuur voor het KSV-doel. (Foto: Jacky Adrichem)