Meervogels laat op stoom

Akersloot – In het weekend van de fantastische clubveiling (opbrengst 37.000 euro) speelde Meervogels’31 2 een inspiratieloze wedstrijd tegen VIOS W 2 en kreeg de kous op de kop met een 2-1-nederlaag in Warmenhuizen.

Door Nico Adrichem

Ons eerste speelde zo ook in de beginfase en bovendien veel te voorzichtig; tegenstander Egmondia, bepaald geen hoogvlieger in 3B, kreeg zelfs enige kansen op de openingstreffer en dat mochten de Akersloters zich wel aanrekenen. Pas in de 38e minuut wist middenvelder Jelle van der Eng met een fraaie treffer het toch wel zichtbare klassenverschil uit te drukken: 0-1. De 0-2 van Jens Verduijn volgde daar meteen op en de wedstrijd was beslist.

Tweede helft

Na rust was Egmondia een gewillig slachtoffer voor een grote afstraffing: Tom Adrichem liet het net vier keer bollen en daar zaten enige fraaie treffers bij. Jelle van der Eng, Jens Verduijn en ook verdediger Sem Leijen, die zijn eerste doelpunt maakte voor Meervogels 1, zorgden voor een 0-9-eindstand. Vermeldenswaardig was de invalbeurt van Sem (1 van de 3 vandaag) Tiebie na maandenlang blessureleed en de comeback van Tim ‘Snorkel’ Gast, die weer gaat optrainen naar selectieniveau.

Volgende week de laatste thuiswedstrijden van de selectie:
11.00 uur Meervogels’31 2 – FC den Helder 2 en 14.00 uur Meervogels’31 1 – Bergen 1. Na afloop van de wedstrijden live muziek in ons supergezellige clubgebouw, dus een extra reden om De Cloppenburch nog eens aan te doen.

Drinkpauze in verband met de warmte in de Egmonder kuil. {Foto: Ton van der Eng)