Meervogels gelukkigste in moeizame herstart: 2-0

Akersloot – Meervogels ’31 beleefde een moeizame herstart van de huidige competitie. De omstandigheden – straffe wind, lastig veld – waren niet makkelijk, maar we hadden er misschien ook wat meer van verwacht.

Door Nico Adrichem

Tegenstander v.v. Bergen had ook moeite met deze omstandigheden, maar kon toch in de eerste helft de stempel drukken en mocht aanspraak maken op een voorsprong. Doelman Cas Hoogland en een falende spits Robles lieten het scorebord echter op 0-0 staan, terwijl ook Meervogels-spits Tom Adrichem de dwarsligger tegenkwam. Doelpunten waren dus duur op Cloppenburch en dat kwam Meervogels in de eerste helft niet slecht uit.

Tweede helft

In de tweede helft behaalde Meervogels enige tijd een goed niveau; het windvoordeel en de juiste intensiteit gaf Meervogels het idee dat Bergen eronder te krijgen was en dat bleek ook. Goed doorzetten van spits Adrichem leverde een intikker van collega Broertjes op en Meervogels leek op het goede spoor te zitten: 1-0. Een snelle counter van Bergen bracht Meervogels echter weer in vertwijfeling en Bergen mocht weer enige tijd aanspraak maken op een veldoverwicht. De verdediging van Meervogels, waar Niek van der Eng zich weer liet gelden, gaf echter geen krimp meer en langzaam kwam Meervogels weer tot kansen.

Toch liet de 2-0 nog lang op zich wachten: Tom Adrichem kon een individuele actie uiteindelijk succesvol afronden, nadat hij eerder de paal al had geteisterd. Daarmee was de winst binnen, alhoewel het nog lang duurde voordat de warrig leidende arbiter het laatste fluitsignaal gaf aan de 22 acteurs en het publiek, dat de koude weersomstandigheden het hoofd had geboden.

Hollandia T

Zo sluit Meervogels dus aan in de achtervolging bij Limmen. De achterstand is pittig en misschien onoverbrugbaar, maar een tweede plaats is voorlopig waar we voor moeten gaan. Deze race gaan we voortzetten bij Hollandia T in Tuitjenhorn en wel op zondag 5 februari om 14.00 uur. Laten we met z’n allen de schouders eronder zetten en de jacht inzetten. Tot dan!

Levensgrote Meervogels-kans in de maak. (Foto: Jacky Adrichem)