Meervogels gelukkig naar overwinning

Akersloot – Voetbalvereniging Meervogels kende een goed openingsweekend van de competitie: de reserves wisten ternauwernood een 2-1-overwinning uit het vuur te slepen tegen de Horinezen van promovendus Always Forward 2 en daar mochten ze best tevreden over zijn. Een redelijke eerste helft werd gevolgd door een matige tweede en drie punten zijn dan op zijn lekkerst.

Door Nico Adrichem (Meervogels)

Meervogels 1 speelde onder ideale omstandigheden zijn openingspartij tegen het stugge Hollandia T uit Tuitjenhorn. Een ploeg die zich qua namen enigszins versterkt had ten opzichte van het vorige seizoen. Meervogels startte echter goed en zette Hollandia meteen de duimschroeven aan. Het eerste wapenfeit was voor Jelle van der Eng, die vanuit een vrije trap de paal teisterde. Ook daarna nog wat kleine kansjes, maar na het eerste half uur was de storm wel gaan liggen. Het werd toen een matig schouwspel tussen twee ploegen die de bal liever niet leken te hebben. Meervogels leek even wat teveel ontzag voor de ietwat tegenvallende tegenstander te hebben en kroop teveel in de schulp.

Na rust startten de geelzwarten echter weer goed: veel eerder druk zettend en Hollandia T kreeg geen kans om tot een goede opbouw te komen. Kansen leverde het overwicht eigenlijk niet op, maar net toen het offensief leek weg te ebben, was daar de voorzet van Sem Leijen en de diagonale afwerking van spits Boy Schrier, die de geelzwarte harten sneller deed kloppen: 1-0.

Hollandia kroop daarna wat meer uit de schulp en dat deed Meervogels toch achteruit deinzen. In de 75e minuut leverde dat het eerste echte wapenfeit op: een vrije trap ging via de paal het veld gelukkig weer in en ook de rebound was te moeilijk. Het was wel het sein voor een offensief van de Tuitjenhorners en Meervogels beleefde enkele hachelijke momenten. Dat de gelijkmaker niet viel had te maken met onkunde van Hollandia T en onverzettelijkheid van de onzen. Feit was in ieder geval dat scheidsrechter Theo Groot na 98 minuten voor het laatst blies en de eerste drie punten binnen waren. Dat was meer dan waar we op gerekend hadden na een toch wel teleurstellende seizoensvoorbereiding.

Programma 2 oktober:

12.00 uur De Rijp 2 – Meervogels’31 2
14.00 uur Koedijk 1 – Meervogels’31 1

Meteen een paar potten van ploegen die menen bovenin te kunnen meedraaien. Supporters, steun jullie favorieten!

Op de foto:
Youngsters Lex Broertjes en Tijmen Smit zoeken de ruimte. (Foto: Jacky Adrichem)