Meervogels gefopt door Saenden

Akersloot – Meervogels’31 2 toog naar het noordelijke Wervershoof om daar VVW 2 te bestrijden: dat ging hen goed af, na de tegenvallende laatste weken en de thuisclub kreeg met 2-4 klop. Prima gedaan!

Door Nico Adrichem

Na de knappe winst in de derby van vorige week, stond voor Meervogels 1 de lastige uitwedstrijd tegen runner up Saenden op het programma. Op het erg kleine veldje van de Wormerveerders waren beide ploegen in het eerste deel aan elkaar gewaagd, maar veel speelde zich af op het middenveld en geen van de ploegen nam al te veel risico. Het meest opvallend waren enige stevige overtredingen, waarmee Saenden de angel uit het Meervogels-spel probeerde te halen. Alleen Tom Adrichem kwam tot enkele kleine kansjes, maar verder dan het zijnet kwam hij niet. Een logische 0-0-ruststand was het gevolg.

Tweede helft

Na de rust zag het er anders uit: beide ploegen namen veel meer risico en vooral Saenden sloeg continu hun middenveld over, om met ballen achter de verdediging van de Akersloters gevaar te stichten. Dat lukte hen ook meermaals, maar toch waren de meeste en grootste kansen voor Meervogels. Met vereende krachten en tweemaal de paal hield doelman Liklikwatil zijn goal schoon en leek de brilstand ook eindstand te worden. Uit een rommelige situatie wist Saenden in de 92e minuut toch een heel gelukkige 1-0 te maken. Meervogels rechtte nog één keer de rug en Erwin Krom leek de gelijkmaker nog te produceren. De fortuinlijke Saenden-doelman hield echter ook toen zijn goal schoon en na het laatste fluitsignaal was hij dan ook de gevierde man.

De tweede periodetitel ging echter toch naar Hercules Zaandam, dat nipt Koedijk versloeg met 0-1. Meervogels zal moeten gaan voor de derde periode.