Meervogels dames 1 handbalkampioen

Akersloot – Zaterdag stond de kampioenswedstrijd handbal van Meervogels dames 1 op het programma. Het team, dat al een flink aantal jaren in de hoofdklasse speelt, had de kans om te promoveren naar de 2e divisie. Tegenstander was SEW uit Nibbixwoud, een bekende en goede ploeg vol ervaring.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat het een spannende strijd zou worden. Desondanks betraden de spelers van Meervogels het veld met volle moed. In de volgepakte sporthal De Lelie, met enthousiaste supporters, speelden beide teams een enerverende wedstrijd. Meervogels nam aanvankelijk de leiding, maar SEW vocht terug, hetgeen zorgde voor een spannende strijd. Bij rust stond Meervogels voor met 14-11 en dat voorspelde een boeiende tweede helft. Het publiek werd op het puntje van hun stoel gehouden, waarbij beide teams elkaar weinig ruimte gaven. Uiteindelijk kwam Meervogels als winnaar uit de bus met een eindstand van 29-26. Bloemen werden uitgedeeld, champagnekurken knalden en de kantine werd omgetoverd tot een feestlocatie. (Foto: Loed Veth)