Meervogels beloont zichzelf op laatste speeldag

Akersloot – Het ideale scenario van twee kampioenen (1 en 2) werd ’s morgens al snel de grond ingeboord, doordat ons tweede de laatste stap bij VIOS W 2 niet kon zetten. Concurrent KFC 2 maakte ook geen fout, dus een tweede plaats in de reserve 1e klasse was hun deel. Kunnen zij zich nog opladen voor de nacompetitie? Het zou een mentaal kunststukje van de bovenste plank zijn…

Door Nico Adrichem, Meervogels ‘31

Toen in colonne naar Egmond aan den Hoef om de strijd aan te binden met de plaatselijke trots Zeevogels. Onder redelijke veldomstandigheden en prachtig weer werd een nek-aan-nek met Koedijk gespeeld, maar eigenlijk was het devies gewoon: winnen. Een zeer gebrand Meervogels liet meteen zien met welke bedoelingen zij naar de Hoef waren gereden. Vanaf minuut 1 dirigeerden zij het spel en meteen dienden zich al kansen aan. Helaas stond het vizier nog niet op scherp en wist de Zeevogels-goalie nog te pareren. Dat deed onze doelman Cas Hoogland ook nog op 0-0, maar daarna was het over met de dadendrang van de witzwarten. Op een half uur wist Tom Adrichem met een ziedende vrije trap de 0-1 op het bord te krijgen en binnen een paar minuten werd Zeevogels overrompeld. Pas even voor rust bolde het net weer bij Zeevogels, toen Jens Verduijn de trekker overhaalde na een prachtige assist van spits Adrichem.

Tweede helft

Dat gaf de Akersloters een heerlijk gevoel zo vlak voor de rust en zo kwamen ze ook de kleedkamer weer uit. Uitblinker Jelle van der Eng miste nog de kans op 0-3, maar al snel was de beslissende goal toch gemaakt: Lex Broertjes rondde goed werk van Jens Verduijn af. Het spitsenkoppel Adrichem – Broertjes kon meteen plaats maken voor een gelegenheidskoppel voorin, maar dat gaf ook meteen resultaat. Good old Erwin Krom maakte de 0-4 en het wachten op het laatste fluitsignaal kon beginnen. Dit duurde nog een half uur, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar: de laatste lijn van Meervogels stond prima, gaf geen krimp en dat gaf vertrouwen aan de anderen. De uitstekend leidende referee floot na circa 95 minuten af en alles wat geelzwart was deed mee in de feestvreugde. Na een paar biertjes bij gastheer Zeevogels weer naar Akersloot om het feest daar verder te vieren.

Mannen, nogmaals gefeliciteerd met dit dik verdiende kampioenschap. Het is jullie na al die jaren achtervolging niet komen aanwaaien. Er is met de staf, met trainer-coach Wouter Blokdijk aan het roer, hard gewerkt en de beloning is daar: eindelijk tweedeklasser!!!! Gefeliciteerd!!!! (Foto: aangeleverd)