Meervogels ’31 wint niet van Hollandia T, veld en wind

Akersloot – Windkracht 5 à 6 en dan naar Tuitjenhorn, waarvan je weet dat het hoofdveld van de plaatselijke trots Hollandia T meer weg heeft van een crossbaan dan een voetballaken. Opnieuw moeilijke omstandigheden dus, maar daar hebben beide teams mee te maken. Dat Hollandia T dan inmiddels wel weet hoe dit aan te pakken, was vanaf minuut 1 duidelijk.

Door Nico Adrichem, Meervogels ‘31

Recht voor zijn raap-voetbal en zorgen dat er ballen in de box vallen. En jawel, binnen vijf minuten resultaat tegen een schutterend verdedigingsblok van onze favorieten. 1-0 achter en dan moeten we… Het werd ook wel geprobeerd, maar het komen tot kansen was een stap te ver. Veel onnauwkeurigheid en vooral veel verkeerde keuzes aan de bal; wel een overwicht dus, maar eigenlijk zat een doelpunt er geen moment in en Hollandia T voetbalde sowieso niet voor de schoonheidsprijs. Begrijpelijk ook, want ze hebben de punten onderin hard nodig en hadden de voorsprong al op zak.

Meervogels kreeg de tweede helft de wind ook nog op de kop, dus het leek er niet makkelijker op te worden. Nou, makkelijker werd het ook niet, maar we wisten de bal soms toch iets langer in de ploeg te houden en ook in de 16 van Hollandia T te verschijnen. Uit een van die momenten kon centrale verdediger Thom van Diepen uiteindelijk toch de gelijkmaker te produceren en konden we op zoek naar meer. Onder aanvoering van Jelle van der Eng, die als enige een aanvaardbaar niveau aantikte, en goede invallers vielen er enige kansen te noteren waar meer in had gezeten.

In de 86e minuut toch echter wederom een oliedom moment: middenvelder Mees Tiebie beging – met geel al op zak – een volledig onnodige overtreding en mocht inrukken. Hij mag ondertussen toch ook wel weten, dat hij hier zijn team mee dupeert, sterker nog: de selectie mee dupeert, kijkend naar volgende week. De wedstrijd rommelde zo naar het eind en beide ploegen moesten zich genoeg doen met een schamel punt.

Limmen en Koedijk wonnen, dus dit puntverlies tikt aan. Volgende week een directe kans om het gaatje naar Koedijk te verkleinen; die kans moeten we pakken! (Foto: Ingrid Adrichem)