Meervogels ’31 werkt hard en komt boven

Akersloot – Waar Meervogels ’31 1 juist het hoge noorden aandeed, toog het tweede naar het zuiden, waar het overigens net zo hard waaide en regende. Het zuiden betrof FC Abcoude 2 en helaas visten we weer achter het net met een 3-1 nederlaag.

Door Nico Adrichem

Dan ons vlaggenschip maar: op de afgekeurde kunstgrasmat van JVC werd ons een moeilijke wedstrijd onder dito weersomstandigheden voorspeld. Dit bleek in de praktijk ook zo, maar beide ploegen zullen niet onder de indruk zijn geraakt van elkaars voetballende capaciteiten. Er moest stevig geduelleerd worden en de strijd zou op het middenveld beslist moeten worden.

We werden goed in het zadel geholpen door een uitstekende goal van Lex Broertjes, die een van zijn eerste balcontacten in de verre kruising zag belanden. Daarvoor waren wij al enkele keren voor de poorten van de hel ontsnapt en eigenlijk bleef dit zo de 1e helft. Doelman Cas Hoogland en de paal zorgden ervoor dat we de 2e helft met 0-1 en iets windvoordeel konden starten. Het toch hoog aangeschreven JVC had alle moeite om het spel te maken op hun miserabele kunstgrasmat en dat speelde ons in de kaart.

Langzamerhand kwam er geloof in de ploeg dat het in Julianadorp met een driepunter weg zou kunnen komen, want de kansen van JVC werden veel minder talrijk. JVC scoorde nog wel, maar appelleren van assistent-grensrechter Verduin wist de warrige referee te overtuigen en de goal werd geannuleerd. De countermogelijkheden van de geelzwarten werden al talrijker en het was dan ook niet vreemd meer dat middenvelder Mees Tiebie zijn 3e van dit seizoen aantekende na goed doorzetten van Broertjes: 0-2 en de gemoederen bij JVC verhit. De scheidsrechter vond het ook meteen mooi geweest en blies voor het laatst.

Conclusie: geen goed voetbal, maar hard gewerkt, bij elkaar gebleven, 2-0 winst in een lastige uitwedstrijd, waar weinige uitploegen zullen overwinnen.

Programma

Aanstaande zondag:
11.00 uur Meervogels’31 2 – DCG 2
14.00 uur Meervogels’31 1 – LSVV 1

Hopelijk verbetert het weer in de loop van de week; goed om te zien hoeveel Akersloters er in Julianadorp te zien waren. Hulde!

Op de foto:
Doelman Cas Hoogland op weg naar de juiste vorm en de 0. (Foto: Jacky Adrichem)