Meervogels ’31 weggepoetst door HSV

Akersloot – Geen beste zondag voor onze selectieteams: Meervogels 2 ging ten onder tegen de reserves van JOS-Watergraafsmeer 2 met 5-2 en daar was geen speld tussen te krijgen. Ons eerste toog naar buur HSV, dat aan winst genoeg had voor de eerste periodetitel. Een lastige hindernis dus, maar het geweten dat oud-trainer Rene van Elsland daar de scepter zwaait, zou wat los moeten maken bij onze trots.

Door Nico Adrichem, Meervogels ‘31

Helaas hebben we dat de eerste helft absoluut niet teruggezien bij onze spelers en werden we als makke schapen naar de slachtbank geleid. Zelfs ingooien werden als niet te verdedigen beschouwd en dat leverde het gretige HSV in de eerste helft twee goals op. Daarmee spaarde HSV ons nog, want hun lopende middenvelders waren keer op keer te rap voor onze defensie, die een moeilijke middag kende. De ruststand was 3-0; conform de verhoudingen en dat was een hard gelag.

De tweede helft gaf een iets meer gelijkwaardig beeld, maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat HSV het gaspedaal niet meer kon vinden en Meervogels op karakter nog wat terugdeed. De beste kansen waren desondanks voor de Heilooërs, maar de ruststand werd zo ook eindstand en HSV pakte zo een gemakkelijke overwinning op de geelzwarten en dus de eerste periodetitel.

Het zal bij de Akersloters beter moeten om een rol van betekenis te spelen: een deel van de oorzaak zit in de vele pittige blessures, maar we zullen vooral de beste versie van ons moeten laten zien om punten te pakken. Dat was tegen HSV absoluut niet het geval en dat verklaart de pittige nederlaag van 3-0. Veel Akersloters gezien bij deze uitwedstrijd: ook in mindere tijden komt men in grote getalen. Volhouden, zou ik zeggen!

Komende zondag om 11.00 uur Meervogels ’31 2 – Zouaven 2 en om 14.00 uur Meervogels ’31 1 – SVA 1. Tot ziens op Cloppenburch! (Foto: Lynn Adrichem)