Meervogels ’31 weer niet ’thuisproof’

Akersloot – Een roetzwarte zondag voor Meervogels ’31: geen enkel team pakte een punt en dat maakt de situatie er voor de selectieteams er niet rooskleuriger op. Meervogels ’31 2 leed een smadelijke 1-4 nederlaag tegen de Zouaven uit Grootebroek en ziet het gat naar de middenmoot groeien.

Het eerste team voetbalde een redelijke eerste helft bij elkaar: het gaf kansen weg, maar schraapte ook mogelijkheden voorin bijeen. Een ruststand van 3-3 had tot de mogelijkheden behoord, maar doelman Cas Hoogland stond zijn mannetje. Helaas was het voorin ook niet schieten met scherp. Toen iedereen zich verzoende met een dubbelblank ruststand, was het toch Jens Verduijn die de 1-0 aantekende uit een goede voorzet van Mees Tiebie. Een opkikker van jewelste zo vlak voor de thee.

Tweede helft

Na rust helaas een ander spelbeeld: Meervogels verzaakte zowel in technisch, tactisch als mentaal opzicht en SVA was de bovenliggende ploeg. Dat de gelijkmaker viel uit een weggegeven corner en bovendien via het voorhoofd van gelegenheidsspits Erwin Krom bij Meervogels in het eigen mandje belandde, was een fikse tegenvaller: 1-1. Dat de ploeg daarna echter niet meer thuisgaf, was erger en toont de mentale kwetsbaarheid. Na ruim een uur wist SVA dat om te zetten in een voorsprong, toen de linies van Meervogels te ver uit elkaar stonden en SVA eenvoudig tussendoor kon spelen. De 1-3 na ruim 70 minuten was een kopie en tevens de genadeklap voor de geelzwarten, die eigenlijk na de pauze geen kans meer creëerden en zo dus genoegen moesten nemen met wederom een nederlaag in eigen huis.

Agenda

Zoals reeds eerder gememoreerd: Meervogels zal top moeten zijn om punten te pakken in deze tweede klasse. Zowel in organisatie en bezetting als mentaal. Daar moet het team echt nog stappen in zetten. Anders kon het wel eens een kort verblijf in deze tweede klasse zijn. Meervogels moet zich kunnen mengen in de middenmoot; aanstaande zondag lijkt een goede gelegenheid om de eerste stap daartoe te zetten. Dan speelt FC Medemblik 1 – Meervogels ’31 1 om 14.00 uur. Om 11.00 uur speelt KFC 2 – Meervogels ’31 2. Come on, yellow-black birds!

Spitsuur voor de Meervogels-goal. (Foto: Hans Putter)