Meervogels ’31 stijgt met stip

Akersloot – Een beetje een zondag van aanpikken of afhaken, zowel voor Meervogels ’31 2 als 1. Het tweede slaagde er tegen Hoofddorp 2 niet in om drie punten mee te nemen naar Akersloot en moest een remise toestaan. De vele gemiste kansen braken hen op: 2-2 was de eindstand met een tiende plaats in de tussenstand. Meer lijkt er eigenlijk niet in te zitten met deze piepjonge groep.

Meervogels ’31 1 wist wel wat te doen: alleen winnen kon de Akersloters nog met een enigszins tevreden gevoel de winterstop in laten gaan. Een verlies zou waarschijnlijk de rode lantaarn betekenen en die wil men we juist niet in handen hebben. Meervogels startte redelijk voortvarend aan de partij tegen hekkensluiter Saenden op een zompige grasmat. De eerste mogelijkheid van Jens Verduijn eindigde op de paal en wat duidelijk was, was dat de achilleshiel van Saenden achterin lag. Toch moest er eerst een tegenslag overwonnen worden: een onnodig weggegeven vrije trap leverde centrumspits Arsenio Dihalu een schietkans op en de 1-0 op het bord. Met deze speler was ook meteen de angel van het Zaanse team genoemd; de Meervogels-defensie had de handen vol aan hem, althans in de eerste helft. Desondanks kwam de ploeg na een klein half uur terecht op 1-1 door Tom Adrichem.

Tweede helft

In de tweede helft probeerde Saenden de bal continu achter de laatste lijn van Meervogels te leggen, maar daar had de bezoekende ploeg een afdoende antwoord op. Het centrum met Stijn Beentjes en Fedde Both gaf geen krimp meer en het wachten was op de 1-2 voorin. Uitblinker Jelle van der Eng haalde de trekker over na 54 minuten, na een goede interceptie achterin. Toen Jens Verduijn de 1-3 achter de Saenden-keeper kon deponeren, was de strijd gestreden. Tom Adrichem strooide nog wat zout in de Zaanse wonden, door de 1-4 onberispelijk raak te schieten na een pingeldoosactie. Een welkome overwinning voor de geelzwarten, die daarmee plots met stip naar de zevende plaats in deze knotsgekke 2e klasse stijgen, waar koploper HSV nu al uit beeld raakt voor de rest, die allemaal van elkaar lijkt te kunnen winnen.

Zaak om straks, na de winterbreak, volle bak van start te gaan om het gaatje naar boven te overbruggen. Hopelijk is de selectie dan ook kwantitatief weer op orde, zodat Meervogels 2 daar ook van kan profiteren. Als laatste nog een pluim voor de grote supportersschare: ook in wat moeilijkere tijden achter deze groep en dat doet hen goed! In 2024 hervat men op 21 januari tegen Westfriezen in Zwaag.

Op de foto:
Jens Verduijn 1-3; wedstrijd beslist! Foto: (Jacky Adrichem)