Meervogels ’31 slechts even op niveau

Akersloot – De topper in de reserve 1e klasse tussen ons 2e en HSV 2 werd op het scheiden van de markt nog beslist in Akersloter voordeel (2-1), toen Tom van der Eng een scrimmage tot doelpunt promoveerde. Verder helaas weinig goed voetbal, maar de punten smaakten goed.

Door Nico Adrichem (Meervogels ’31)

Meervogels’31 1 toog naar Con Zelo in Waarland en daar waren we toch al jaren niet meer in voetbaltenue gesignaleerd. Toen de jonge arbiter – die geen gemakkelijke middag beleefde – het eerste fluitsignaal liet klinken, volgde meteen een belegering van het Waarlander doel. De eerste twintig minuten was louter sprake van eenrichtingverkeer, maar de laatste pass was helaas vaak net niet goed genoeg. Het veldspel toen zeker aanvaardbaar en achteraf bleek dit ons beste deel van de partij. Corners in overvloed, maar doelpunten bleken duur.

Als je dan niet scoort, weet je dat er een kantelpunt in de wedstrijd kan ontstaan, maar dat gebeurde niet echt. Dat had vooral met het gebrek aan kwaliteit van Con Zelo te maken. Alleen dankzij verdedigend en opbouwend geschutter van onze kant, konden zij enig gevaar stichten. Net toen we dachten dat het wel eens wat lastiger kon worden, zorgde Lex Broertjes ervoor dat zijn kompaan in de spits, Tom Adrichem, het net kon laten bollen: 0-1. Toen vijf minuten later Jelle van der Eng een verdedigende fout afstrafte, leek de partij beslist en konden we rustig aan de koffie.

Na rust meteen de nekslag door Jens Verduijn (0-3) en we gingen er even goed voor staan. Helaas werd het vanaf toen alleen maar beroerder: slechte concentratie en in mijn ogen matig wisselbeleid deden het spel zeker geen goed. We gingen al meer mee in het hotseknotsevoetbal van Con Zelo en het dieptepunt werd bereikt toen tien minuten voor tijd een speler van Con Zelo en Mees Tiebie mochten inrukken met een rode kaart na enige schermutselingen. Dit hoort niet op een voetbalveld thuis en geeft reden tot zelfreflectie…

Afijn, drie punten binnen en hopelijk kunnen we een opgaande lijn gaan aanschouwen de komende weken, te beginnen a.s. zondag:

11.00 uur ZAP 2 – Meervogels ’31 2
14.00 uur Meervogels ’31 1 – Alcmaria Vitrix 1

We zien elkaar weer langs de lijn in Breezand en/of Akersloot.

Op de foto:
Fedde Both namens Meervogels in duel. (Foto: Ton van der Eng)