Meervogels ’31: ‘slechte’ zondag werd toch een ‘goede’

Akersloot – Meervogels ’31 2 speelde met veel invallers (dank aan O19) zeker geen beste partij in het verre Wervershoof tegen VVW 2, maar behaalde in de ‘dying seconds’ toch een 3-4-overwinning en pakte daarmee de koppositie weer terug in de reserve-1e klasse. Het matige spel ten spijt, toch wel lekker.

Door Nico Adrichem, Meervogels ‘31

Dan Meervogels ’31 1: al na vijf minuten was wel duidelijk dat men van Hugo Boys niet veel te duchten zou hebben, maar na veertig minuten en luttele kansen was de stand nog steeds 0-0 en zat Meervogels op een niveau wat dat van de tegenstander niet veel ontsteeg. Dit tot afgrijzen van de supporters, die de laatste twee thuiswedstrijden een gretig en soepel combinerend Meervogels hadden gezien. Gelukkig kopte middenvelder Boy Schrier vlak voor rust één van de vele corners via de paal in en kon in ieder geval de 1-0-ruststand gekoesterd worden.

Na rust de hoop op meer amusement, maar het kwam maar niet los. Het sympathieke Hugo Boys kon gewoon niet veel meer en Meervogels ging mee in het spel en frustreerde zowel zichzelf als de aanhang. Pas in de zeventigste minuut was een goed lopende aanval te bewonderen en Lex Broertjes wist de bevrijdende 2-0 in de touwen te trappen. Daarna nog wel kansen op meer, maar de offday van onze geelzwarte favorieten was al een feit en het werd ook niet meer omgekeerd. Afijn, de drie punten waren binnen en het goede nieuws kwam vooral uit een andere hoek: Hollandia T wist koploper Limmen 2 punten afhandig te maken en de competitie lijkt daarmee weer aan spanning te winnen.

Zeevogels en Koedijk wonnen beiden met 3-2 en hijgen Meervogels in de tweede periode in de nek met één punt achterstand.

Programma:

De laatste wedstrijd voor periode 2 en dan dit affiche:

• 11.00 uur: Limmen 2 – Meervogels ’31 2: Limmen 2 in opmars om degradatie te voorkomen en Meervogels 2 probeert de koppositie te consolideren.
  • 14.00 uur: Limmen 1 – Meervogels’31 1: de voorheen ongenaakbare koploper ontmoet runner-up Meervogels, de messen zijn geslepen…

Dat dit een topweekend kan worden voor één van beide clubs mag duidelijk zijn en dat het na afloop gezellig mag zijn is een zekerheid. Komt allen naar deze derby’s der derby’s en ontmoet elkaar weer voor, tijdens en na de wedstrijden op Dampegheest. Tot dan!