Meervogels ’31 slaat modderfiguur tegen kampioenskandidaat HSV

Akersloot – Een repeterend verhaal wat betreft Meervogels ’31 2: tegen JOS Watergraafsmeer 2 wel tegenstand, maar ook een 1-2-verlies en het besef dat er meer in had gezeten. Daar kopen we niks voor: er moeten punten worden behaald en wel op korte termijn. Bij het vlaggenschip van de vereniging hetzelfde verhaal als het om punten gaat. Dat dit tegen koploper HSV een lastige opdracht zou worden was vooraf duidelijk, gezien de situatie van het eerste: blessures en schorsingen deden het ergste vermoeden en de technische staf had weinig keus voor handen in de bestrijding van HSV van ex-trainer René van Elsland.

Vier tegengoals in een kwartier tijd

In de eerste twintig minuten kwam men nog goed in de duels, maar was al duidelijk dat er aanvallend weinig in het vat zat. Meervogels kwam nooit in de laatste fase van aanvallen en dat had met zuiverheid van passing en aanvallend onvermogen te maken. Daarnaast kwam er al meer druk op onze defensie te staan, door lopende HSV-spelers, die pro-actief bewogen en goed in de ruimte achter onze defensie kropen. De eerste kans werd nog verijdeld door goalie Cas Hoogland, maar in een tijdsbestek van vijftien minuten werd hij vier keer gepasseerd door HSV-voorwaartsen, die door Meervogels geen strobreed in de weg werden gelegd: 0-4. Ondertussen rees het frustratielevel bij Meervogels tot een dermate hoogte, dat kaarten niet konden uitblijven en was het zelfs zo dat Boy Schrier het veld kon verlaten kort voor rust. Niet slim in deze beslissende competitiefase.

Tweede helft

Een kansloze eerste helft aldus en Meervogels kon in de tweede helft met tien man niet meer dan tegenhouden. Dat lukte in beginsel nog redelijk, maar in minuut 63 dan toch de 0-5. HSV speelde ondertussen een tempo lager en een veredeld trainingspotje werd vertoond op het hoofdveld op Cloppenburch: Meervogels kon niet, HSV vond het best zo. In de laatste minuut mocht HSV nog wat extra zout in de Akersloter wonden strooien, door een makkelijk gegeven penalty te verzilveren: 0-6. Poeh, een tijd terug dat Meervogels zo’n draai om de oren kreeg. Er was echter geen speld tussen te krijgen; Meervogels gaat moeilijke weken tegemoet en zal de komende weken uit een ander vaatje moeten tappen dan deze zondag. Nog vijf finales te gaan om plek 9 te verdedigen en wel te starten tegen runner-up SVA komende zondag.

Programma 21 april

11.00 uur: Zouaven 2 – Meervogels ’31 2
14.00 uur: SVA 1 – Meervogels ’31 1

Op de foto:
Doelman Cas Hoogland maakte overuren tegen HSV. (Foto: Jacky Adrichem)